Tuesday, July 29, 2008

BIG

Date =24-27 July 2007
Venue: De Awra Camp Site, Kuala Kurau Taiping
Occasion: BIG Program

To all teacher_to_be ni mesti tahu pasal Bina Insan Guru (BIG). Kan?kan?. Since sekarang saya di sem 4, saya dah melalui 3 kali program BIG yang merangkumi camping, program anak angkat dan com service. Before dis, i had my BIG at Pangkor, Taiping Hosp, Rumah Anak-Anak Yatim, Pusat Perlindungan Haiwan. Dan sem ni we all pilih yang dekat ngan kolej sajork. Yours truly memang takde hati+malas giler nak pi camping kali ni. Pulak tu musim-musim ujan camni. Leceh weh. Seb baek 3 hari jer. Dan hanya semalam sahaja bermalam di khemah selebihnya tido kat umah famili angkat. Tapi yang speselnya, we all dapat family angkat kat sana. Me wit Azam are adek beradik angkat. Mak+ayah angkat saya sungguh baik sekali dan sangat terharu dengan layanan dorang. Terima kasih mak ngan ayah =P Dan...saya sangat teruja dengan Kampung Air Hitam, Batu Kurau. 3 hari kami berada di sana, hari-hari ada kenduri sampai tatau nak sumbat makanan kat mana. Sebut pasal makan-makan ni, paling spesel di Batu Kurau semestinya buah durian. Ya Rabbi, saya melantak durian tak hengat. Serius saya tak pernah mentekedarah durian sebanyak itu seumur hidup saya. Buah durian kat sana memang superb larh. Tu belum lagi masuk buah rambutan, manggis, langsat, star(kundang), memang bersepah-sepah kat sana. Saya sungguh teruja!! Tak pernah dalam idup ni tengok buah-buah banyak-banyak camtu.btw, saya memang ORANG KAMPUNG tapi kampung saya takde buah-buah gila banyak camtu!! Sungai kat sana pun best!! Aktiviti makan durian+mandi sungai takleh luper hiihii. Here a pic..satu je larh sbb malas nak upload banyak2+malas edit+internet slow amat =P

2 comments:

nursya08 said...

woiiittt aku pon makan manyak gak...
tp manggis jer...
sure ko kalah ngan rumate aku makan durian tuh...
hahahahah

lynn said...

eh?aku nak makan deghian lagik!!