Tuesday, December 28, 2010

day 1

walau apa yang aku buat. masih jelas nmpak pincang nya.
entah di mana silap...

sabar lah hati.

Saturday, December 25, 2010

235 am: ______tido da?

25 Disember 2010.
Demam.
Demam ni degil sampai dari ubat hospital, klinik swasta pon masih belum mampu menyembuh.
haih.
datang pula dengan combo.
demam, batuk, dan paling seksa selsema.
haih lagi.
hari ni da nampak positif sikit. sebab da boleh mengadap internet . hehe.

Patah kaki.
ccm pegi hantar servis. da tak hantar pegi perodua da. entah bile mahu pulang. dah rugi hari ni tak leh keluar deting. hekkk
yang ade si why yang konpem aku tak mampu nak bawak. sebab manual  dan besar gabak.T____T
ari tuh dah berazam nak belajar balik manual tapi tak kesampaian. entah bila tah..

Universal Singapore Studio.
sebenarnya untuk upcoming holiday yang tak diplan pun lagi tuh. aku teringin nak peri USS. macam seronok ke tempat tu. nak-nak kalau pergi dengan yang tersayang. (okey, kawan-kawan tu yang tersayang la. jangan nak buat gossip liar). 
aku teringin nak peluk Shrek kat sana. boleh tak kawan-kawan??? simpan duhet ehhh. kite jenjalan :P

Guess
yang  ni aku nak meraung. si idaman hati tak boleh dibeli sebab aku jobless eh bukan  tak dapat gaji tiga bulan. tiap kali pegi ecm pegi guess department nak make sure si idaman hati dah dirembat ke belum. bg hint kat ma langsung tak lepas. abah apetah lagi. pesal la aku tak de bf kaya yg baik hati? 


LynnTheGudiGudiGurl:  aku rase aku tabah hari ni. ewahhh

Tuesday, December 21, 2010

Day 6..

entry ini tiada mengena dengan sesiapa. VERY NOT WORTH TO READ. so yo are allowed to leave now ;p
disebabkan aku tiada diari, aku tulis sini gak. hehehe

semalam, akhirnya aku dapat terima hakikat. aku yg over act. dan aku termalu sendiri. cisss betul.
dan aku sangat bersyukur Allah bagi aku pelbagai halangan sebelum menda tuh jadi kenyataan. 
kalau tak. memang free-free je. haih. sia-sia je. tp ingt pasal malam tu tobat la bes. hahaha daydreaming memang hebat okey. kikikikiki. stop mengarut..



LynnTheGudiGudiGurl : tak sabar nak tahun baru....

Monday, December 20, 2010

Saturday, December 18, 2010

I love him but I love HIM more....

Tadi terdetik nak update blog. chek kat list .ade satu post yang aku buat tapi sekerat jalan. seperti mana sekerat jalan kisah aku dengan dia. hek laa. bile baca balik seriously aku tersenyum pastu melelehhh. rase macam baru je berlalu. rasa macam tak percaya pon ada. hehehe.

post tu aku buat konon-konon nak declare aku dengan dia. konon la kan. tapi DIA lebih mengetahui apa yang terbaik untuk aku. gedik kan aku?kalo ade orang request suroh post entry tu, insyaAllah aku post. just for fun okay :D



He asked me to follow him for a short vacay. da dua kali dia ajak nih. tapi dia kata book bilik sendiri. cehhh.. kedekut. tak ape. tak kisah. tak nak pegi pon. lagi pon what for? heh!


LynnTheGudiGudiGurl: aku buat benda bodo lagi. i hate  myself. arghhhhhhhhhhhhhhhh

Saturday, December 11, 2010

tido lagi....

Everyday i think of you.
Everyday you cross my mind.
Everyday i see something that reminds me of you.
Everyday im missing you.
Everyday i wish you were mine.
Everyday i wonder what could of been.
Everyday i think of why you did this.
& everyday im getting stronger.
Everyday im moving on.
But everyday ill always miss you.


and im crying inside.... 

*quote adelah curik dari google. hehehe





LynnTheGudiGudiGurl: dumped. you are!

Thursday, December 9, 2010

Day 2- Passed

Hello world~
Day two passed excellently.

I am really thankful for all what i have now.

Redha dan kembali padaNya adalah jalan terbaik.

Tuesday, December 7, 2010

1 Muharram 1432 / 7 Disember 2010

Day 1- Passed.

Hijrah daripada perkara itu memang payah. sangat-sangat payah sebenarnya. 
tapi hari ni passed. Alhamdulillah

Tahun baru ni tahun yang istimewa sebenarnya.
Permulaan kerjaya aku mendidik anak bangsa..(serius aku seriau mase tulis ni.huhu)
Terkadang terfikir diri ini sebenarnya tidak layak mendidik
malah perlu dididik lagi.

hmmm.



Monday, December 6, 2010

hey hey hey ( hahaha aku da taleh nak pikir tittle lain dah ahaks)

Dua hari yang penuh dosa dah berlalu.Astaghfirullah..ape lah nak jadi dengan aku ni.

i just dont understand what;s going on..

Jangan pikir banyak-banyak menda remeh, nanti otak jadi biol. so malam ni kita buat tag. da lame tak buat. kali ni kena tag dengan akak Hanis yang mesti tengah berseronok cuti sekolah kat kampung tuh.
so here we go~

1. Apa benda paling penting dalam hidup anda?
Duit. Duit. Duit. Duit. Duit. Duit. Duit. macam mata duitan nau aku yek. hihih

2. Benda terakhir korang beli pakai duit sendiri?
2 biji jambu batu kat pasar raya Terus Maju. sebab nak makan cecah kicap ngan gula. sedap woo.

3. Dimana tempat perkahwinan dan apa tema perkahwinan korang?
Jawapan versi verangan : konsep fairy tale gitu. semua yang datang kena pakai baju warna putih cam angel. aku lak koya princess bersanding atas pelamin ngan prince charming. hambikk ko. memang verangan.
Jawapan logik akal:  kat rumah la. kampung's style. make it simple, small, dan paling penting tetamu datang meraikan tu doakan kesejahteraan perkahwinan aku kelak. aminnn..

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
"no komeng..err plis off-record. saya tak suka kisah peribadi saya dijaja". kadang-kadang aku artis. korang ape tau? heh.

5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
as we long together :P kalo dah tak together, tak de makna aku nak cinta-cinta ko dah.hoho

6. Novel/buku/majalah terakhir yang korang beli?
ade la dua tiga bijik novel aku beli online. a walk to remember-nicholas sparks tu boleh bikin mata masuk habuk.sobs.

7. Antara mak ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
ma ngan abah. mesra dua-dua. tapi dengan abah more to gedik. haha. aku manusia paling gedik dengan sesape saje yang aku rapat. dan kadang-kadang aku rasa aku nyampah dengan gedik diri sendiri. hehehe. 

8. Namakan orang yang betul-betul korang nak jumpa dalam hidup korang?
Dia. Seyesly nak jumpa dia la.hekhek

9. Adakah korang basuh baju korang sendiri?
mesti la basuh sendiri. tapi kekadang bile manja malas aku datang, ma atau kakak yang basuh. bukan satakat basuh , sidaikan, angkatkan  dan cantik terlipat di dalam wardrobe. pastu aku wat-wat terkejut 
"ma, sape basuh baju kite ni. kite boley basuh sendiri laaaa"
hikhik. pandai kan aku berdrama?

10. Di manakah tempat yang betul-betul korang nak pergi?
syurga. Ya Allah, ampunilah dosaku dan jangan biarkan aku jauh tersasar.....

11. Pilih salah satu, peluk atau cium?
dua-dua. tamak aku nih :P

12. Beritahu 3 benda tentang orang yang tag anda?
Kak Hanis :
1. Kakak Hebat
2. Cameron Highlands tu cantik kak. akak tak sejuk ke?
3. Jalan selut berlumpur-lumpur dan pandai naik moto. respek kakak!!!


14. 5 lagu yang korang suka dan selalu dengar?

1. White Horse - Taylor Swift
2. Salam Sejahtera - Samudera
3. U Belong With Me - Taylor swift
4. Andai Dapat Kuundurkan Masa-AXL
5. Billionaire-Bruno Mars

15. 3 blogger yang dipertanggungjawabkan untuk jawab tag ini ?
3. Follower yang baca. heh


LynnGudiGudiGurl: haha. dah tiga hari berturut-turu aku gila. kena g cek pakar kot aku nih :P

Friday, December 3, 2010

susah hati, risau. rindu.nak marah orang

saya selalu buat perkara bodoh saat saya susah hati, risau, rindu dan rasa nak marah orang.


dan semalam saya buat lagi..
saya tak tahulah ape nak jadi dengan diri sendiri.
saya rasa saya lemah, kalah dengan dengan diri sendiri.
kenapa ya bila saya berhadapan dengan masalah yang satu ni,
saya cepat mengalah...

Disaat Aku Mencintaimu......



dulu mase housemate pasang lagu ni kat umah, tak rase pape sebab tak tau lirik. hikhik
tapi bile dengar sambil tengok lirik OMG gile lagu ni rupanya. haih.



LynnGudiGudiGurl: jangan main api wehh..jangan nak try cuba pon. buruk padahnya.

Wednesday, December 1, 2010

a simple way to start a healthy living...

1. start ur day with water. 
yep. bagun tido terus capai air. so letak la air di kepala katil anda. kalo dulu, saya letak hujung kaki atas meja :P. ni amalan yang bagus sebenarnya. cara yang betul minum sebenarnya teguk air 3 kali dengan sekali nafas beserta selawat. amalan orang dulu2 untuk awet muda. saya tatau lagi keberkesanan amalan sebab im still young. hehehe.

Senang kan?
Sebenarnya nak start healthy living tak susah (jeling pada diri sendiri. grrrr). boleh buat dengan tanpa disedari pon. tapi bile kita dengar je healthy living sudah terbayang dalam kepala, no cakes, no ice-cream, no nuggets, no instant foods, no fries, and paling tak boleh terima hakikat no fast foods. hellooo saya muda remaja saya berhak makan ayam kepsi seblum saya menopouse. erkk...dan lagi satu yang paling orang tak suka buat termasuk saya adelah exercise.
Tapii...sebenarnya apa yang disebut di atas masih boleh makan cuma dengan satu amaran : berpada-pada!!. jangan lah hari ni awak tibai macchicken, esok masih nak makan ayam goreng kepsi. tu da melampau tu.

emm..kalo tang exercise tu saya mengaku saya jenis rajin bermusim. bila datang musim rajin tu, hari-hari pon rase nak turun pergi jogging. hehe tapi kalau dah malas tu, macam2 alasan :D

 tapi saya nak bagi simple way untuk kasi korang suke bergerak. ini exercise tapi macam bukan exercise. haih. amenda la aku cakap neh. 

korang selalu bergayut? tak kira la gayut ngn pakwe, mak, skandal or sape2 la. mesti la selalu kan. position mase tengah bergayut? mesti terlentang atas katil sambil tergelak-gelak. heh. 
so ape kata mulai hari ini, bile pakwe call je, try move sikit. jalan2 sikit dalam rumah tu. tapi jangan la berlari. nanti sesak napas pulak. nak manja2 ngan pakwe lagi. kang pitam terus. haishhh.
so kalau sekali bergayut 2 jam? bermakna anda da buat exercise 2 jam. wah wah wahhhh

simple kan? so, jom. lets start a healthy living with me now.. hehe

LynnTheGudiGudiGurl : bahagia itu macam rama-rama.............................................