Monday, May 30, 2011

Heading to..Hometown

Buhbye KL. :)

Esok, tak-tau-pukul-berapa will heading to Kuantan-Neram untuk holidayyy..
Fuhh after 4 sick months dekat Kolumpo, i managed myself balik jenguk kampung halaman.
Finally.

dan istimewanya, selepas pujuk rayu abah, aku dapat balik kampung drive alone.for first time for a long distance journey. (ala KL-Kuantan tu considered as jauh la kan. hihi) tapi abah kata jangan drive laju2. yaaa itu sudah pasti. had laju highway mesti dipatuhi dengan taatnya. heheh
Ya Allah, selamatkanlah hambaMu ini dari segala mara bahaya. Amin..

Tapi, sekarang 3.24 am masih tak mampu nak tido. my bad sleeping habit.sigh. baru balik jalan-jalan dengan Joe dan housemates. 
pergi Uptown Danau Kota n some places in KL.
ah okay. im yawning now. its better to go to sleep now. 


ade lagi.  babai Desa Pandan. helllo Bandar Sri Permaisuri. yes, im moved out :)


LynnGudiGudiGurl: dear you mohamad hafiz, dont go too far, too high. i worried we might fall down :(

Sunday, May 29, 2011

Face it: He's not that into you 2..

First day.
Then..i have or NEED to count the day again? AGAIN?
the game just begin or  final say; game over?









saya sangat letih sebenarnya..

Saturday, May 28, 2011

Face it: He's not that into you...

 :(


kita memang tak boleh paksa orang...
sepertimana orang lain tidak boleh paksa kita.


sehebat mana perancangan kita, hebat lagi perancangan ALLAH.
biarlah..
ada seribu hikmah menanti
saya percaya itu..

Tuesday, May 24, 2011

kita tak akan tahu selagi tak cuba.

kan saya dah kata..
teruskan hidup dengan cara paling indah..
tidak kira betapa hebatnya ujian yang menunggu.

dah puas menangis. kita happykan diri  la pulak kan . hee :)

aku tak akan berhenti.
orang yang gagal je berhenti sekarang.
kita tak akan tahu selagi tak cuba.
itulah :)

Itulah yang terbaik..

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Ya Allah...
Seandainya telah Engkau catatkan...
Dia milikku tercipta buatku...
Satukanlah hatinya dengan hatiku...
Titipkanlah kebahagiaan antara kami...
Agar kemesraan itu abadi...


Ya Allah...
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani...
Seringkanlah kami melayari hidup ini...
Ketepian yang sejahtera dan abadi...
Maka jodohkanlah kami...


Tetapi Ya Allah...
Seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku...
Bawalah dia jauh daripada pandanganku...
Luputkanlah dia dari ingatanku...
Dan periharalah aku dari kekecewaan...



Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti...
Berikanlah aku kekuatan...
Menolak bayangannya jauh ke dada langit...
Hilang bersama senja yang merah...
Agarku sentiasa tenang...
Walaupun tanpa bersama dengannya...


Ya Allah yang tercinta...
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu...

Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik untukku...
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui...
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini...


Ya Allah...
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku...
Di dunia dan akhirat...
Dengarkanlah rintihan daripada hamba-Mu yang daif ini...
Jangan Engkau biarkan aku sendirian...
Di dunia ini mahupun di akhirat...
Menjuruskan aku ke arah kamaksiatan dan kemungkaran...
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman...
Agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup...
Ke jalan yang Engkau redhai...
Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang soleh dan solehah...


Ya Allah...
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat...
Dan periharalah kami dari azab api Neraka...

Amin...amin...Ya rabbal 'aalamin.

Sunday, May 22, 2011

Pertama Kali ke Petaling Street

Tipuu..
dah banyak kali pergi padahal.
tapi pergi naik kereta awal pagi sebab sesat nak pergi sekolah. entah macam mana boleh ter-redah sampai Petaling Street.
itu dululah. masa awal-awal dekat KL.

Tapi kali ni pergi sebab nak carik barang. benda. sesuatu.
tapi bile dah disogokkan dengan cerita tak best pasal Petaling Street, terus macam takut-takut.
tapi keinginan nak pergi tu atasi segalanya.

so here we go.
Seriusly aku sangat blur how to go there? where to park the car?
so me and Wanie(my sweet hosmet) decided nak park kereta dekat Hentian Puduraya and walk to Petaling Street. tak jauh. 7 minutes walking distances.
Ohh.. Hentian Puduraya change 360. bila masuk situ rasa oh maiii goddd ni tempat hape nih???
theheheheeh sungguh teruja.
terus rase nak beli tiket nak balik kampung. perghh
btw thanks to kerajaan Malaysia okay yang dah upgrade n renovate HP tuh. lepas ni tak payah la aku basah ketiak segala tunggu bas dekat Hentian Puduraya sebab da ade ekon. kekekeke

okey..Petaling Street. All i can say: syurga fake designer bags. LV, Coach, Gucci, Solvatore Feragamo, Marc Jacobs, Christian Dior, Jimmy Choo, Juicy Couture.. hah ape lagi? Just name ittttttt!!
Hadoiii..

Esok-esok bile dah feeling mak datin, konpem aku datang sini sambar coach satu. kekeke
sekarang tak mungkin sebab even kalau aku beli yang original sekali  pon orang akan pertikai itu adalah fake.
hellooo awak tu cikgu je kot. tiga bulan gaji baru dapat sebijik Coach idaman hati. sobsob.

lagi apa ya?
Petaling Street tak adalah seburuk yang digambarkan. kena pukul dengan penjual sebab tak beli?? no no no.
tak lah. bukan macam tu. aku rase kes pembeli yang datang kena pukul tu mungkin sebab dia dah tawar harga barang bagai nak rak, pastu blah macam tu je. mestilah yang jual tu hangin. pulak tu aku tengok semua penjual kat situ muka macam taiko je. aish.

Kes kena pukau kat Petaling Street?
Oh. yang ni agak bahaya. so aku dengan Wanie dah siap-siap tanggalkan bracelet kat rumah.
wanie tinggalkan card bank dalam kereta. so. kitorang ke sana just bawak duit saje. okay? mungkin ini korang dapat ikut langkah-langkah keselamatan kitorang buat.hehe

LynnTheGudiGudiGurl : i went soooooo far with him..takutnya :(

Thursday, May 19, 2011

Terima Kasih Tuhan

terima kasih Tuhan kerana selalu menyedarkan aku. 
bahawasanya dalam kita bersedih, kita tidak bersedih bersendirian..

bila pandang sekeliling, Allah bagi sekecil-kecil dugaan je jika dibandingkan dengan orang lain.

Sabar, dan teruskan kehidupan dengan cara paling indah.
InsyaAllah..

Sunday, May 15, 2011

Kongsi.

tengok wayang pertama kali kat KL. wah. kena masuk diary neh
saya tengok wayang dekat Viva Home-mall yang baru buka dekat Cheras tuh. 
orang tak ramai pun even pergi weekend.so dah dapat port lepak tengok wayang kat Kolumpo neh.
even cinema bukan cinema favourite GSC macam biasa tapi kira ok la dari langsung tak dapat tengok.
pergi Mid Valley. Full house.
cek kat Wangsa Walk. Full house
so Viva Home la jawapannya. 

dan tadi dah buat keputusan yang agak besar dalam hidup. eceh. da buat ASB loan dengan RHB untuk 20 years. wah. gile lama kan. xpe. ni jelah satu-satu nya cara nak disiplinkan diri dari buat saving. kalo tak memang aku suka menderma. aku memang  suka buat amal jariah kat mall nih. haihhhh..

Next.
aku harap aku boleh jaga diri aku. sebaik-baiknya.
Ya Allah.lindungi hambaMu ini dari maksiat dunia.
:(
 
semoga aku dan kamu berkongsi rasa yang sama. 



saya risau tua. ahh damn!

i just hit my jubli perak day. and im not feeling happy at all. ahaha. 
Okay.
siapa tak takut tua kan? bukan perempuan namanya kalau tak risau dengan age-ing nih. 
aku rasa aku dah tahap obses dengan semua menda yang berkaitan dengan anti-ageing sekarang. ahaha
dan bila aku ngadap internet, tangan ni laju je pergi kat search enjin goole : petua awet muda..
kehkehkeh kantoiii..

tapi berkat kerajinan aku menggoogle, meh sini nak kasi tips sikit nak maintain Forever 21.pewwit  dan sekarang aku dengan gigihnya cuba ikut.

1. sit-up. buat la sit-up weh.sepuluh kali sehari pon tak pe. at least perut kau yang berlapis-lapis tu kena tempias exercise. heh.

2. antioksidan. yang ni penting. aku syorkan green tea and a green apple a day. sekarang ni aku hari-hari bawak bekal epal hijau g sekolah. padahal tak dapat bwk nasik goreng g sekolah ko bawak epal. sobsob.

3. multivitamin and supplement. aku syor : Evening Primrose Oil dan Collagen. ahaa. sebut pasal collagen, aku ade consume satu product collagen dari Jepun brand Fabula. tah mana hidayah nak beli aku pon tak tahu. ni sebab lame sangat merayau-rayau tak tentu arah dalam Watsons terus dapat godaan syaiton beli menda alah tu. tak start makan or minum lagi. nanti aku updet. kalo aku rajin. hekhek

4. moisturiser lotion. bile makin meningkat usia, kulit makin kering. lagi-lagi kalau kau kerja dalam aircond 24/7. so rajin-rajinlah tenyeh lotion. aku syor: Palmers. :)

5.drink plenty of water. ni dah biasa sangat dah korang dengar. tapi korang tak reti-reti nak buat kan? macam haku la. aihh.

6. avoid sunscreen. kalo terpaksa juga berpanas cuba-cubalah pakai sunblock yer. hah Isnin ni ada Sport's Day. jadik Dayang Senandung dah la aku. huwaaa.


okay. itu sahaja. dan aku harap aku akan ade info tambahan. mungkin korang ada. share la. tak baik tau muda sesorang. 

Saturday, May 14, 2011

As-salam. here we go again..

...after  a month++ without any updates.
yeah. i am busy. i am lazy.

tapi tetiba mana datang semangat nak update hari ni aku pun tak tahu la.hehe


opps gotta go. tp i will update sooner. heee