Sunday, May 22, 2011

Pertama Kali ke Petaling Street

Tipuu..
dah banyak kali pergi padahal.
tapi pergi naik kereta awal pagi sebab sesat nak pergi sekolah. entah macam mana boleh ter-redah sampai Petaling Street.
itu dululah. masa awal-awal dekat KL.

Tapi kali ni pergi sebab nak carik barang. benda. sesuatu.
tapi bile dah disogokkan dengan cerita tak best pasal Petaling Street, terus macam takut-takut.
tapi keinginan nak pergi tu atasi segalanya.

so here we go.
Seriusly aku sangat blur how to go there? where to park the car?
so me and Wanie(my sweet hosmet) decided nak park kereta dekat Hentian Puduraya and walk to Petaling Street. tak jauh. 7 minutes walking distances.
Ohh.. Hentian Puduraya change 360. bila masuk situ rasa oh maiii goddd ni tempat hape nih???
theheheheeh sungguh teruja.
terus rase nak beli tiket nak balik kampung. perghh
btw thanks to kerajaan Malaysia okay yang dah upgrade n renovate HP tuh. lepas ni tak payah la aku basah ketiak segala tunggu bas dekat Hentian Puduraya sebab da ade ekon. kekekeke

okey..Petaling Street. All i can say: syurga fake designer bags. LV, Coach, Gucci, Solvatore Feragamo, Marc Jacobs, Christian Dior, Jimmy Choo, Juicy Couture.. hah ape lagi? Just name ittttttt!!
Hadoiii..

Esok-esok bile dah feeling mak datin, konpem aku datang sini sambar coach satu. kekeke
sekarang tak mungkin sebab even kalau aku beli yang original sekali  pon orang akan pertikai itu adalah fake.
hellooo awak tu cikgu je kot. tiga bulan gaji baru dapat sebijik Coach idaman hati. sobsob.

lagi apa ya?
Petaling Street tak adalah seburuk yang digambarkan. kena pukul dengan penjual sebab tak beli?? no no no.
tak lah. bukan macam tu. aku rase kes pembeli yang datang kena pukul tu mungkin sebab dia dah tawar harga barang bagai nak rak, pastu blah macam tu je. mestilah yang jual tu hangin. pulak tu aku tengok semua penjual kat situ muka macam taiko je. aish.

Kes kena pukau kat Petaling Street?
Oh. yang ni agak bahaya. so aku dengan Wanie dah siap-siap tanggalkan bracelet kat rumah.
wanie tinggalkan card bank dalam kereta. so. kitorang ke sana just bawak duit saje. okay? mungkin ini korang dapat ikut langkah-langkah keselamatan kitorang buat.hehe

LynnTheGudiGudiGurl : i went soooooo far with him..takutnya :(

2 comments:

Miss Sunshine said...

Orang kata kalau nak elak kejadian pukau kene pakai pakaian terbalik.. hmm, tak tak tau lah betul ke tak.. ^_~

lynn-the gudigudigurl said...

oh yeke..
penah dengar jygak tuh..
mungkiin boley praktikkan nnti. heee