Tuesday, November 9, 2010

saya bercita-cita menjadi mekap hartis....

saya adelah teringin menjadi mekap hartis
atau  mak andam.
teringin sangat-sangat..
kalau kat tv ade show pasal make-over, memang saya melekat la

eh. ini sebenarnya wishlist saya yang ke-89 daripada 109. hahaha
tapi kalo pon saya tak berjaya jadi mekap hartis, cukupla sekdar saya mekap reti sendiri kalo nak pergi dinner. tak lah jadi macam kejadian saya pergi dinner ari tuh, saya pergi mekap dekat salon tapi result dia memang hampeh.
(nanti kalo saya rajin, saya upload pics ea)

so, orang cakap, semua kejayaan bermula dengan impian kan.
so saya dah ada impian, cuma belum mulakan je lagi.
so saya nak mulakan la nih :)

alat mekap dah beli. walopon tak complete lagi tapi saya rasa dah cukup la as a beginner.
tapi saya ada zero knowledge pasal mekap ni.
sekarang ni kalo saya mekap muka sendiri, saya main hentam sesedap rasa.
syukurlah setakat ni tak ada lagi orang pitam terkejut ingat saya ni pontianak ke ape ke.

dan saya rasa saya perlukan makeup class. sangat-sangat.
saya dah tau ada makeup class will be held this weekend.
saya nak pergi.
saya nak pergi sangat.
haih


before
after.. wahhh gojesss
before...
after. wah wah wah.. i likeeeeee :)

pic taken from Erlina Makeup Touch



if jadi la kelas mekap tu, saya bakal berkelas dengan Erlina lah.
wahhhh tak sabar nye.
doa-doakan jadi dan tiada halangan wang ringgit yek.
kalo rajin, saya kongsi tips. hihihihi.


LynnGudiGudiGurl: Exam dah habis. horayyyyy. :P

2 comments:

lemonade said...

ko try mekap muke aku cam pengantin yg last tu dlu. kalau pass bru blh jd mekap hartisss. kalo dak, mekap kuceng ang je laa..

lynn-the gudigudigurl said...

haha. baiklah nanti aku tonyoh2 muka ang nohhh