Sunday, September 30, 2012

a few wishlists before 2012 end !

1. Foundation
Yang ni seriously kena beli dengan cepat, segera, laju, pantas. Hampir setahun pergi kerja dengan muka bogel sebab tak ada foundation. plus memang malas nak mekap pon. huhu. alasan utama tak ada foundation yang simple dan senang diapply. Yang ada pon cuma krayolan yang memang akan bagi effect muka barbie doll tapi leceh la weh nak remove semua tu. So i really need a foundation sekarang. hati kata nak MAC tapi BB Cream pon macam nak. tengok keadaan poket. nak beli dua-dua memang tak la. hmmm

2. Baking Class
Sebab teringin nak bake sendiri cake for my mum besday. tengah survey-survey la nih. ada yang buat kelas RM250 n RM150. nanti nak survey lagi. hmm mahal jugak kan.tai tak apalah..berkorban la sikit nak cari ilmu ni.

3. Sewing Class
Yang ni paling teruja. nak pandai jahit!! Nak pandai jahit at least baju kurung dan baju kurung moden!. insyaAllah holiday nnti nak start project!

Semoga ketiga-tiga ni dapat dicapai sebelum 2012 habis. Aamiinn :)


1 comment:

Mz Aisya said...

Awak!! hehe saya tahun lepas ada gi kelas menjahit kat Kolej Komuniti Selayang... yea dua hari berjaya saya siapkan sepasang baju kurung dengan sebuah tekanan yang berat pada bahu dan kepala!!

Maklum le memang azali tak minat menjahit, niat nk belajar at least pandai jahit baju kurung sendiri. Puhhh, penat weh!

Btw, kalo nk belajar wat kek atau jahitan, silalah log on ke Kolej Komuniti Selayang website, murah jeek RM20 untuk 2 hari weekends class. hehe. Sekarang aku keje sabtu so xde can nk gi blaja uhuxx. blaja sndiri kat umah wat kek