Monday, October 1, 2012

Saying, Quote dekat FB kadang -kadang melukakan.

hehehe kenapa saya kata macam tu?
Okay, katakan hari ni saya berjaya lupakan dia, langsung tak ingat dia dan tak pernah berfikir pada dia. Alhamdulillah.
Esok juga.
Esok juga .
Esok juga.
Esok juga
Esok juga begitu.
Nampak di situ? Tujuh hari atau seminggu saya berjaya buang langsung ingatan pada dia. Dan jiwa saya tenang. Boleh senyum dan bergembira dengan seikhlasnya. Lantas, sy log in facebook. Dan tup-tup kawan shared saying dan quotes. Bukan seorang. Tapi ramai. Nak taknak saya terbaca juga.
contohnye la kan :

"Good relationships dont just happen.They take time, patience, and two people who trule wants to be together."

Lantas apa yang terlintas kat fikiran. Of course dia. ! Susah payah seminggu kita langsung lupa pada dia tapi dengan one click kat update status dah boleh sebab kan jiwa kau berdarah balik. sigh.
Tu belum lagi ayat-ayat Islamik jiwang dengan bahasa memujuk kononnya sehebat mana atau sekuat mana kita sayang seseorang, tapi jika Allah tak menulis nama kita dengan si dia bla bla bla. i bet u alls pernah baca semua nih. Memang betul apa yang diucapkan itu.
Tapi ayat-ayat tu semua seolah-olah memberi harapan palsu pada kita. Betul tak? Yang sudah tu sudah la.
I trying my best nak elak baca pasal ni semua.


Move on. Assalamualaikum.


2 comments:

Mz Aisya said...

Insya Allah awak boleh. :)

Cuma nasihat saya... jangan terlalu memaksa diri untu melupakan. Go with the flow. Amek peluang ni untuk merapatkan diri dengan Allah Taala. Betul, percayala kalo awak bebetul pegang dan percaya hanya Allah dan Rasul di hati, kekecewaan yang macam ni insya Allah dihapuskan. :)

Kuatkan semangat! Kalau sedih2, doakanlah supaya dia bahagia. Insya Allah. :) hati awak boleh tenang. Dan minta supaya Allah hapuskan perasaan ni jika ianya menjauhkan diri ko dengan Allah. :)

You can do it!

lynn-the gudigudigurl said...

Thank you so much for reading n dropping comment.
Dah lama tak menulis :)

Thanks untuk nasihat tu. Insya Allah i will move on. :)