Tuesday, October 9, 2012

Saya Memang Suka Mekap . Saya beli M.A.C lagi .

Shopping alone is dangerous !
Haha kenapa saya cakap macam tu??? Sebab tadi lepas keja (lepas sekolah to be exact) saya terus ke MidValley yang cuma 10 minit dari sekolah. 
As usual, lepas ambik my friend Clarin;s member card, aku mula lah mencari MAC Boutique. Haha. Patploh juta datang pon aku memang tak pernah nak ingat kat mana. 

Ok. pendekkan cerita.
Jumpa MAC. Aku masuk dan terus jumpa SA. Cakap aku nak foundation untuk oily skin. SA tu aku sempat usha mukanya. Tak perfect macam aku jugak (means ade parut jerawat n break outs) tapi dia berjaya cover muka dia jadi nampak flawless. Nama pon keje kedai mekap kan. 
After short explanation and some touch up up my skin, aku terus grabbed. Malas nak fikir panjang dah. Dah memang niat datang nak beli dah pon. 
Sebelum ni aku hanya ade experience dengan eye liner MAC je. i like it to the max. So aku harap pelaburan kali ni berbaloi macam eye liner tu jugak :)

Untuk kali ni aku beli mekap based, foundation dan concealer. Semua benda ni sebab nak cover segala mak nenek yang bermaharajalela kat muka ni. Aku tak boleh nak review best ke, long lasting ke atau tak sebab tak test pon lagi. So esok aku nak mekap after months tak mekap pergi sekolah/ mana-mana due to skin problem yang sangat kronik :( Sekarang ni je alhamdulillah baru nak recover.



All together. Lets win my heart. :)

P/S/ : i have something secret to share with. :(

3 comments:

hnahdy said...

nak beli concealer tapi takut x terpakai. concealer tu agak2 tahan lama x?

Cikgu Sarah said...

syjeles.sekian..(T_T)

lynn-the gudigudigurl said...

hnahdy:
rasanya tahan lame. sebab saya colet sikit kat muka pon da ok.


Cikgu sarah:
u can buy too dear :)