Sunday, June 16, 2013

Resepi Home Made Pizza. Nak kawen kena pandai masak . hehehe :P

Seorang diri kat rumah.
Housemates kuar g dating. Saya jugak la melepek kat rumah. Kerja banyak. Esaimen banyak sangat.
Tapi tak datang mood nak buat. hehehe

So mari buat pizza. Ni second attempt sebenarnya. Buat sekali kat rumah kat kampung, semua puji sedap (kekekek) baru bleh wat lagi.

Tapi kali ni tak buat doh untuk kulit pizza. Sebab malas nak uli dan nak tunggu sampai naik. Solutionnya beli je doh kulit pizza yang ready made kat Giant. Bahan inti je saya sedia . hehehe
Puas hati okay buat sendiri sebab boleh letak sebanyak mana pon bahan kamu nak. Walaupun cost nak buat sebiji pizza home made lagi mahal sebiji Dominos saiz kecik sy tetap puas hati. ehehe


Taraa pizza versi saya dengan limpahan keju dan sos dan juga inti yang melampau lampau banyak nya. Kalah Dominos dan juga pizza hut. ahahaha


Yang pasti kena bagi Hariz try. Nak dengar dia komen. hehehe 
Jarang masak untuk dia. Dia pon tak pernah request. Hai ingat sy tak reti masak ke hape? ahaha.

Aik mane resipinya?
Haa ade ke orang nak? Lau ade orang nak, bitau kat comment yek. nanti saya wat entry lain.
Nak masuk dapaor dah. nak masak untuk buka pose. Haihh bulan Ramadhan esok luse mula lah kelam kabut nak ganti pose. Typical me. !

3 comments:

hana hadi said...

alaa xpandai masak.. nanti kawin makan luar boleh.. hehe

lynn-the gudigudigurl said...

hahaha xleh2. husband bisng nanti :p

Princess Feyqa said...

wow nmpk sedap! betul2 dh nak kwen kena pndai masak, ish dah la tunang fiqa ni kuat mkn haha