Thursday, June 13, 2013

Mr Tukang Ambik Gambar Majlis Akad, Resepsi dan Outdoor Booked !

Bahasa apakah ini cikgu lynn ? hahaha

Cuti sekolah yang dua minggu itu kononnya nak balik kampung nak setelkan baju family ( sponsored by pengantin sobs) , fotografer dan juga pelamin tapi seminggu cuti dah burn sebab kelas kat UKM dan bakinya seminggu. 
Seminggu tu pulak memang betul-betul berfoya-foya kat rumah. Alahai.
Memang tak sempat langsung nak pergi survey pelamin. Alahai awk nak kawen ke taknak nih? huhuhu

Dalam kebizian nak balik KL sebab cuti sekolah dah habis, sempat jugak dating dengan fotografer nak booked tarikh. Sebenarnya dalam bizi terkejar-kejar ke kelas UKM, mengajar, tuition, sempat jugak survey kat fb fotografer yang bes kat Kuantan / Kemaman. Akhirnya setelah berfikir dan xnak dah pening, seorang member cadangkan seorang fotografer  ScandalMonger Fotografi.
Jumpa dia , tengok art work dia pon cantik, dan  quote price  dia offered pon sangat berbaloi terus booked !

psst: RM1600 untuk majlis nikah. resepsi dan outdoor tu memang ok sangat la kan? :)

pic taken from scandalMonger ;s artwork.
 Dan sekarang aku terfikir untuk hire back-up fotografer. Rasa macam agak penting. Aku tak kesah pelamin or baju kawen aku tak vouge kebabom yang penting gambar kawen  harus mabeless sebab gambar ni la anak cucu cicit nak tengok nanti. kan? Ade ke yang sama pendapat dengan aku ni? hahaha

So agaknya siapa la agaknya amatur fotografer area Kuantan/Kemaman yang boleh cover majlis aku nanti. Aku just nak gambar n normal edited pic sahaja. Tak payah lah custom album bagai. Yang album tu semua tu biarlah main fotografer yang jalankan tanggungjawab dia. so aku just nak rate harga below than 400 ratus sahaja. Sapa tau tolong lah share. Saya bizi. Kesian saya tak sempat nak mensurvey-survey hehehe ;p

6 comments:

wawa syaida said...

bagus idea tu..saya tak terfikir pun nak ambil backup....sbb photographer tu my cousin...jadinya, tawakal aje la huhu...akan difikirkan juga :)

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

hehe Shakira tak ada back up pun..huhu tawakal and percaya dengan photog yang dah di choose..hehe plus Shakira ada amek Videog sekali..teringin nak buat video klip..haha :p

lynn-the gudigudigurl said...

wawa:
kena fikirkan jugak tu.. suh member pon boleh.saje sediakan payung sebelum ujan. kte kawen sekali je kan hee :)

shakira:
ala suh member je tolong ambikkan. save bajet :)

wahh videografi. [un teringin nak ada tapi out of budget ahaha :P

wawa syaida said...

ada jugak discuss untuk video...tp alahai mahalnyeeee around 2k for video only...tp klu ada budget lebih ape salahnye kan :)

lynn-the gudigudigurl said...

2K untuk video??? ahaaaaaa mahallll !! Ahahaha. Suh snap guna fon sudah. ape guna bersmartfone bagai. (ayat sedap ati haha)

Atie said...

babe try ni member i ni https://www.facebook.com/zairi.zaidi.9?fref=ts

die ade team photographer die dari melake n negeri sembillan.. tp die duduk kt kuantan.. try tanye die boleh ke nak buat job sorg2...