Thursday, September 5, 2013

Wedding Preparation: celah ketiak celah paha dah cek? Jom kita kasi cantik part2 itu :P

Haa lame menyepi. Menyepi sebab sibuk mencantikkan diri. Kurang 3 bulan lagi nak kawen kann. HAHAHA
Tak adalah. saya busy melampau lately. Banyak menda nak kena buat. 
Okay back to the post title.
Dalam korang sibuk buat persiapan baju sanding la, pelamin la, hantaran la, goodies bag la, korang tahu tak perkara paling penting untuk sebuah perkahwinan adalah diri kita sendiri. Tak ada guna pelamin gah macam istana, hantaran berbelas-belas, goodies bag kau la paling meletopp tapi diri sendiri si pengantin berdaki berkerak. 

Haha kasar bunyinya. Tapi saya rasa saya tak salah kot. Since kurang lagi tiga bulan lagi saya nak kawen, memang saya titik berat sangat soal-soal tu. Jujur saya bagitahu kulit saya memang bermasalah. Sangat sensitif dan senang dihinggapi jerawat. Bukan setakat dekat muka tapi dekat belakang badan sekali. Plus saya memang pengguna tegar deodorant dan hasilnya warna kulit di bahagian ketiak/ armpit memag tak sama dengan warna badan. Ini memang menggusarkan hati. Saya memang jeles ok tgok pompuan  yang ada sekujur tubuh yang halus mulus tanpa cacat cela. Malangya saya bukan lah sebertuah itu.huhu
Tapi tak bermakna kita tak boleh usaha kan nak dapatkannya jugak? Lagi-lagi nak kawen ni. Mestilah nak bagi yang terbaik kat bakal suami kan. Pulak tu antara resipi paling penting dalam rumah tangga. hahaha
Da macam nenek bagi nasihat pulak.

Disebabkan itu, saya gigih mencari petua dan produk yang sesuai nak bagi kulit halus mulus. tak macam baby tak apa asalkan suami suka sudahhh. kekeke. 

here some tips: 
1. Gosok badan dengan limau nipis. SETIAP HARI. Seluruh badan ok. Amat bagus diamalkan oleh b2b. Since saya sangat lah pelupa. dah masuk bilik air baru teringat limau nipis. So saya da letak siap-siap kat bilik air limau nipis dengan pisau. Pastu sentallah badan dengan limau nipis tu ye. MEMANG TERASA PERUBAHANNYA. Kulit jadi wangi semula jadi. Tak tipu ok.

2. Skrub la badan setiap hari guna loofah. 

3. Saya kini pengguna setia produk Jamu Susuk Dara. No no no. Bukan yang telan nak kasi tettt sempit tu. I tak kawen lagi mane boleh makan sembarangan. Tapi saya guna magic slim soap JSD. Seyesly memang sabun ini magic. Saya pakai dua minggu, pastu perasaan warna kulit kat ketiak cerah, terus saya repeat order dengan beli feminine wash dengan masker vagina. Seronok sangat terus beli macam-macam. Saya amat syorkan kepada anak dara yang nak kawen. Rangkaian tiga produk ni memng bes. Saya dah cuba dan memang berpuashati sangat-sangat. Dek kerana saya kerap repeat order untuk diri sendri dan kakak (kakak pon pengguna setia JSD) stokist JSD dah melantik automatik jadi agen bawah dia. hehehe. Oh ya masker vagina tu saya guna lepas mandi sapu celah paha dan jujur saya cakap memang ada perubahan yang memang buat saya gembira. Alhamdulillah :)

4. Jangan pakai deodoran ! kecuali masa-masa tak boleh elak macam nak pergi shopping konpem-konpem la berpeluh ketiak. haha. jangan seksa orang di sekeliling anda ya. tapi sebolehnya kurangkan guna deodoran.

5. Saya dah berhenti minum ais. dah dekat dua minggu. Semoga saya istiqamah hahaha. Ais tak bagus. Untuk sistem badan malah untuk sistem peranakan pon. Banyakkan minum air suam sahaja. bangun tido pon terus minum air!.

Ok itu saje kot setakat ni. my mom ada sarankan letak limau nipis dengan kapur dekat ketiak bila saya cakap ketiak tak cantik tapi sejak guna sabun JSD, saya rasa macam malas pulak heee.
oh ya, if ada sapa-sapa nak try JSD just contact me or mana-mana agen, stokist JSD. bukan niat nak bisnes pon. If saya beli, boleh saya orderkan sekali kat korang. If nak try bleh contact me  direct to 017-4347751 :). ready to help. insya Allah.



7 comments:

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

ya allah..haha aah kan..kita tak ingat pun nak cek part2 tu..padahal berapa bulan je lagi ni..hehee thanks remind and thanks for the petua :)

SFaezah said...

sy pon risau jugak dgn badan..rasa xde confident..hihih
boleh tny, masker vagina tu pakai cane?
bkn mcm masker muka kan..hihih



ps:jom join my first GA!
http://sfaezah.blogspot.com/2013/09/mini-giveaway-by-sfaezah.html

lynn-the gudigudigurl said...

Shakira: ehehe ingatn bersama ni. Paling penting kot ni..

lynn-the gudigudigurl said...

Sfaezah: jom bertindak sekarang hehe. Masker vagina tu bukan macam masker muka. Dia serbuk bleh letak kat armpit n bikini line n bleh kurangkan wane gelap situ. Unt keputihan pon bleh :)

SFaezah said...

lynn..kira mcm letak serbuk tu kejap, biarkan a few minutes, pastu cuci ke?

atau letak n biar je..hihi
br nak blja pasal masker vagina nii..

lynn-the gudigudigurl said...

sfaezah : letak lame pon xpe je. time basuh tu gosok2 la kt situ sikit :P

Anonymous said...

seriusly.....???? nak jugak pakai. sejak preggy nih.. adoi doi doi doiii.