Friday, September 6, 2013

Wedding Preparation: DIY bantal Mr and Mrs.

Malam ni semangat nak menDIY. Tapi sempat lagi nak updet blog. hoho. kang ke mana projek DIY tak tahu lah aku. haha.

Projek DIY bermula.
Bismillah..
Kali ni nak buat bantal Mr & Mrs. 
B2B mesti semua tahu kan. Tengok-tengok kat fb, ade yang jual RM 90 sepasang, ada yang RM 70 sepasang ikut saiz bantal.. So, i think i can make mine myself. Mari berjimat ye rakan-rakan. Since aku sangat suka buat menda-menda  macam ni, aku korbankan masa sikit :)

So here we go. Oh ye. First thing first. Beli barang-barang nak buat bantal lah
2 biji bantal ( beli kat sogo) : RM 13.90 x 2 : RM 27.80
Kain nak buat sarung bantal : RM 2 ( semeter)
Kain felt untuk huruf (guna lebihan guest book) : RM 0
Total lost : RM 29.80
Nampak tak penjimatan di situ? Sukaaaaa :))

untuk buat sarung bantal tu, mintak my mom jahitkan. Sekejap je siap. Pastu aku print tulisan type Harrington size 700 pastu print. Gunting kain felt ikut huruf then tampal pada sarung bantal. Cadangnya aku nak guna hot glue tu je tampal malas nak jahit haha. 


sumber : google
nak buat sebijik macam ni tapi aku tak buat bantal untuk & tu. hehe n sarung bantal aku guna warna kuning :)

Ini aku punya. In progress. Tulisan tu aku rasa kurus sangat. Tak cantik.  Nak gemukkan sikit. Hahaha


Tak siap lagi bantal aku tapi sibuk tak update blog. Doakan projek bantal aku menjadi. Jangan hangat-hangat taik ayam hoho

Nanti siap upload later haha

5 comments:

SFaezah said...

nice sangat lynn..berkali ganda penjimatan di situ..

lynn-the gudigudigurl said...

hehe memng nak berjimt ni :P

Anonymous said...

boleh sy tau...font ape yg awk pakai nie?
thanks :)

*sorry sy xde blog utk view nama sy..

Asha Lya said...

salam perkenalan lyn..kita pun suka buat projk2 diy nie :)

Sha My heart said...

Cantik sangat. Inspirasi nak buat juga ni.