Friday, June 18, 2010

Geram dan errr patah hati

Kat umah dah dekat seminggu tak ade air. boleh bayang tak betapa bengangnya perasaan ni? 
sampai kat umah dah makan guna pinggan kertas sebab nak elak basuh pinggan. gamaknya kalo ader baju kertas konpem famili aku g beli dah.. eii teruk2. rasa macam zaman awal merdeka pulak ah . petang-petang tunggu lori JBA hantar air depan umah. siot nyee lahhhhhhh. aku mintak black out tapi air pula yang takde. mangkuk betol 

Nak guna air kena pegi angkut air depan umah sampai aku rasa nak meraung sakit hati kat sape tah. huuu  tapi bila ma cerita zaman dia muda-muda dulu selamba angkut air dekat telaga mana tah terus aku  insap skejap. ni air depan umah pon nak kecoh kan. tapi kejap je lah. dah lima enam kali angkut air , dengan  panas nya, dengan puasa ganti nya. (ye tak abis lagi) mula la aku meroyan nak pergi pindah rumah sekarang gak. .tapi banyaklah cantik muka aku kan =_=

Semalam dah bungkus kain baju merempat tido umah abang tercinta dan tersayang. hahah darurat camni barulah tersayang tercinta lol. hari ni taktau la aku nak merempat mana plak. haihhhhhhhhh.


Esok da nak balik Ipoh. sian ma kena angkut air sorang-sorang da pasni .



p/s: yes kau memang berjaya buat aku tak tenang..aku tak tahu amenda kesudahan cerita ni :(

5 comments:

Shari said...

air2...

Aujinz said...

owh..

sabo sabo..
kalau den lak..
tak tau macam manO..

tingkat ompek tue..


muahahahha...

s.c.h.u.l.t said...

sabar lynn. tu baru seminggu. syud dulu kena sebulan! :D

pastu pastu. ada one time tu penat angkut satu baldi, tengah-tengah jalan baldi tergolek. hoyeeeeeeeeeaaaaaaah! (habis 1 baldi)

:)

greenhall said...

maskulin ah!




tahniah!

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

singgah...lama tak datang blog nie..hehe