Saturday, September 19, 2009

Cerita Dari Kampung...

Saya selamat tiba di kampung halaman. Perjalanan balik kampung aku rasa macam smooth je. Ingatkan stuck dalam traffic jammed tapi non-ado. Hehehe seronot i.

Aku bantai tido tak hengat sampai berpuluh missed calls ngn msgs. Bukannya tak sedar tapi punya la malas nak capai telefon. Pastu bila dah agak2 dah kesian kat pemanggil mamai-mamai angkat telefon tak sempat tekan butang hijau terus lekap kat telinga, “haa..heloo??” .perasan akak kat sebelah seat pandang semacam terus tersedar dan termalu pada diri sendiri. Teeheeee. Puasa you!!

Okey sebut pasal puasa ni aku teringat sesuatu. Masa berhenti di satu R&R, bas qku berhenti betul-betul depan satu booth jual buah, minuman, jajan etc. Aku rasa penumpang dalam bas tu x de la pulak pergi beli.
Tetiba…(pulak dah… dah ader effeck misteri)


....datang sorang pemuda. Aku agak baya-baya aku juga la. Melayu. Sihat tubuh badan. Xde la pulak aku tengok orang papah dia. Selamba capai sandwich ngan air tin. Lepastu selamba jer ngap. Takde segan silu dah. Mamat tu laju je pegi bawah pokok tempat geng2 diorng berkumpul.
wahlaweiiii diorang buat rumah terbuka hape kat bawah pokok di bulan Ramadhan ni? Siap boleh hembus-hembus rokok lagi tu. Sabau je lah.

Yer, diorang berhak untuk skip puasa sebab musafir. Nanti kang kalo eksiden sebab mengantuk, salahkan pulak kat puasa tak boleh smoking ngan makan gula-gula+minum 100plus. (tengok betapa memahaminya aku) Tapi tak payahlah korang gunakan keistimewaan musafir tu nak makan kat khalayak ramai macam tu. Tengah-tengah highway dengan kenderaan berpusu-pusu. Korang xde perasaan malu ke?

Ewah..macam bagus je kan nak sakit hati tiba-tiba kat orang tak puasa. Aku marah bukan sebab diorang tak ajak aku join same ke hape tapi tolongla jaga kemuliaan Ramadhan ni. boleh?










Orang lain sibuk buat kuih raya, aku sibuk buat dadah. selalu je nak berlawan arus .Ahaa. dadih la tapi akak aku panggil dadah. Nanti bila orang datang raya kat umah, aku nak paksa diorang makan dadah aku, mesti diorang ngeri nak datang lagi sebab aku pon tatau apa rasa dadah aku tu. Percubaan pertama oke!! Ehehe

Dadah aku ni tak beku pon lagi. Aku buat dari pagi tadi lagi ni dah petang. Err apakah itu tandanya percubaan pertama tak berhasil? alaaa aku buat betul2 ikut instruction kat belakang palstik tu. Haii dadah pon pandai nak dengki ngn aku jugak ke??

Anyway, to all my blog readers, friends aku ucapkan selamat berhari raya. maaf jika dalam penulisan bisu ni, aku ada terkata, terguis hati siapa-siapa.
Eh, entry sebelum ni aku delete.....

3 comments:

s.c.h.u.l.t said...

slamat hari raya gak!

cik lyn..tolong share resipi dadah yg super delicious plis! i tringin mahu cuba..hehe

tengs!~

p/s: bg je pelempang sedas dkt org tak malu itu. apa dia pikir lori mayat dh habis ke kat msia ni nk angkut dia bwk ronda2? (patut bwk nek lori sampah je sbb prangai mcm SAMPAH)

lynn-the gudigudigurl said...

schult:
cik, kamu mahu resepi juga kah?nanti ada masa akan dipost entry itu..

lynn-the gudigudigurl said...

schult:
cik, kamu mahu resepi juga kah?nanti ada masa akan dipost entry itu..