Tuesday, September 1, 2009

Misi Mencari Murtabak Sedap

Aku kini tidak lagi mengharapkan keajaiban orang kenet dalam hidup sebabnya aku kini sudah menjadi rajin. Berkat Ramadhan. =)
Kejap. Nak buat tag ni dulu. Jap lagi sambung. Tengoklah. Rajin sungguh kan.

Okey semuanya EMPAT sahaja. Tapi aku sesuka hati jerlah nak taruh berapa. Degil.

Four most important dates in your life.
1. 01/05
2. 1 Ramadhan
3. 1 Syawal


Four things you've done in the last 60 minutes.
1. Terawih 8 rakaat
2. Lipat telekung
3. Membebel kat celcom. Line mcm 6%5q%$Tfvd*&^!
4. Jawab call
5. Tutup kipas ngan lampu.
6. Makan buah rambai. kelantan mari oh.

Four ways to be happy.
1. Korang buat lawak. Aku gelak.
2. Muzik/ Lagu. Aku agak pelik kalo orang tak suka muzik.
3. Movies.
4. Internet.

Four of your favorite hobbies
1. Online
2. bloghopping. Sanggup tido lewat sebab nak menyibuk kat blog orang. tapi secara silent la. aku ni kan low profile, sopan lagi pulak tu.hohoho
3. Sembang.
4. Baca. novel, majalah, paper. dah nama pon bakal cikgu, hobi kena akademik sikit =P

Four places or country you want to go for vacation.
1. Paris. Kota cinta katanya. Tunggu aku kaya
2. Japan. Makan hati betul!!
3. Mecca. hei orang pegi wat ibadat bukan vacation. tak pe. dua dalam satu.
4. Perlis. Aku tak jejak perlis lagi laa



Four favorite drinks
1.Hot tea
2.Slurpee 7E


Four things always found in your bag.
Bag apa ni? Bag kuliah ke bag jenjalan g JJ?
1. henpong
2. Purse yang kdang-kadang kembung kadang-kaang kempis. T__T
3. Bunch of keys yang selalu nyorok celah-celah resit, tisu bla-bla pastu carik tak jumpa. Benci.
4. Tisu
5. Girl's things..tapi tadelah nak bawak satu beg. ingat aku mekap artis hape. paling penting lip balm. mati kering kalo tader.
6. digi cam tapi hampeh malas nak guna. asyik interprem kat camera org lain jek.



Four favorite colors.
1. Hijau
2. Hijau jugak
3. Hijau lagi
4. Ok la. Putih pon suka jugak =P

Top four hangouts.
maksud kamu?hangouts with or where? Tak jelas. Aku belasah jawab.

1. Emak
2. Housemates yang cakcibau
3. Classmates yang cakcibau
4. cikgu usop.hohohoho


Top four you love so much.
Eishh kamu la.

Top four 'things' special to you.
1. Laptop uzur
2. broadband. tanpamu aku buntu. ceh ayat!
3. Gifts/cards dari students.
4. Err semua benda aku punya aku sayang weh.


Okey sambung cerita rajin.
Lepas kelas tadi balik umah. Ada misi hari ni. Misi rajin yang harus dicatat dalam Sejarah Hari Ini. Weolz pegi library uolzz. Carik bahan asenmen katanya. Gigih petang-petang orang syok membuta kami berlima paksa hati pegi library. Bukan kat maktab tapi nun di Ipoh. oh kalau takat library maktab, tak payah susah aku masuk dalam blog. ni perpustakaan awam. paling aku terharu, kat library tu bahannya adalah terlaluuu sikit. Baik pegi libary maktab. woh, rugi masa tidur aku. huhuhu

Tapi tetap mahu umumkan aku sudah rajin.






berbalik cerita entry.
aku nak makan murtabak DAGING/AYAM bukan murtabak BAWANG. Ipoh mana mau dapat eh? Eh jangan la bagi cadangan buat sendiri.

10 comments:

:: kay dora :: said...

Laaaa tak sampai perlis lagi ker??? aduhai... nanti amek tiket ke kangar, dont worry, makan, penginapan, semua ler hakakkkk tanggung! (p/s: utk lynn aje tau, jgn bwk 1 kolej plakkk huhuhuhuhuhu)

keristamingsari said...

Nak makan murtabak sedap..murtabak mengkasar ler....special ayam atau..special daging...he..he..kena balik ke kuantan ler..

SHAIKH said...

ade kat mana murtabak tu berada..huhu(kiddin di bln pose)

lynn-the gudigudigurl said...

kay dora:
Ohhh sukahati =P
One day eh kak hehehe

lynn-the gudigudigurl said...

keristamingsari:
haa? kat kuantan? jauh nyerrr. kat ipoh tader ke?
hehehe

lynn-the gudigudigurl said...

shaikh:
susah-susah sangat buat sendiri la.
=P
Retilah sangat

s.c.h.u.l.t said...

masak sendiri. org niaga memang kedekut tahap omaigod menyampah mau cerita!

baik kita masak sendiri. ayuh! *tibe2 ajak org jadi chef* HAHAHA

slamat berpose lyn~ ;)

cahayaqaseh said...

lynn kat Ipoh ke?
maktab ulu kinta ke?

cuba citer skit akak ni???

lynn-the gudigudigurl said...

sxhult:
oh budak ni
jangan suroh masak laaaaa

lynn-the gudigudigurl said...

cahayaqaseh:
ya amponnnn kak
betulll sesangat =)