Saturday, February 20, 2010

Alaaa..nak pandai edit pic jugakk. *hentak kaki, wat muka nak kena lempang*hahahaha

cube pergi mana-mana blog.(gadis pastinya) bersepah-sepah pictures versi edit bertampal-tampal kat blog. ader yang edit sumpah lawa cam guna DSLR dan ader yang so-so je kan. tak kesah la edit guna photoshop, photoscape, picnik ke ape tah tu. banyak sangat. tujuannya sama. nak upkan quality pic setaraf ngan DSLR.lol. ala kasik can la.

aku memang malas sikit edit pic.bukan sikit.malas banyak. tapi kat fb diorang tgh berperang upload pic edit2. terus aku sentap nak buat jugak tapi tak reti. heh.

nak  edit lagi cun buat guna photoshop tapi siyes dan lupa semua tuh padahal satu sem belajar photoshop masa foundation. lagipon guna photoshop ni leceh la. nak main layer2 semua tu. hermm
so kita cuba picnik. sangat sesuai untuk orang malas dan tak reti cam aku. ko godek-godek je kat laman web tu. =P

ta-daa

 pic ori.

abaikan kilauan mat kilau serta pancaran sinaran paspot kegemilangan di hidung. alahh cuaca kat malaysia panas kan u olss.  so masalah muka menjadi belacan penyek disimbah cahaya matahari perkara biasa kan. (padahal pic ni aku snap awal pagi matahari segan nak kuar lagi ehee). 

hidup kena pandai cover-lynnthegudigudigurl

hah ambik terus terkeluar quote .


1st trial.

konon-konon mood 60's.
aku rasa cam dah bes dah. tapi diorang kata tak lawa pon. cis. 
oke. cuba lagi



2nd trial.
 

ah too common. 
budak tadika pon pejam mata buat. 
ewah kilauan mat kilau. dah bagi mood sephia pon tetap nak berkilau yerk. 
xmembantu lansung. tskk





3rd trial.
  ni ape hal pulak ni? kebenda dah jadinya.
dahla. memang tak de bakat. 




 pic last dibuat dengan perasaan paling bengang

*

*

*

*

*

*

*









hambik kau


 
tak nakkkk buatttt dahhhhhhhh
benciiiiiiiiiiii




 kesimpulan. 
aku memang tak reti mengedit. titik. dah tak payah gagah nak buat jugak macam orang lain. duduk diam-diam buat kerja sekolah.

sape rajin nak edit pic aku aku blanje lolipop
ehee


ishh buang masa betol laa. menyesal  betul main benda bukan-bukan ni.

UPDATED SECARA TAKUT:
CUBA TENGOK TANGAN AKU PEGANG AIR KOTAK. SIYES AKU TENGOK DA MACAM TINGGAL TULANG COVER NGN KULIT JE. ISI TAK DAK. UWAAAAA




14 comments:

ASaDa RyutaRo said...

hahahahaha..
ni baru edit!!

lawa siot!!

lynn-the gudigudigurl said...

pic mana?
yang last?
haaa. tu memang edit versi paling lawa

s.c.h.u.l.t said...

ahahahaha.sabo. malas nak edit gak. cool. ;)

lynn-the gudigudigurl said...

hahha. ini cubaan buang masa tym keje2 banyak
ehe

LORD ZARA 札拉 said...

hahaha~

comel dear~

suka yg last tu~

comel2

takpe, main2 edit akan biasa nanti~

=]

lynn-the gudigudigurl said...

lord zara:
haha. yp. yang last tu paling menawan kalbu ohhh

zue anak sudin said...

huhu..sabo2...mintak la org lain editkan. haha...

greenhall said...

usaha tangga kejayaan la weh!

Ahmad Syahril said...

gambar last tu baru cun... perrghhh terer tul edit... hehehe jgn marah...

p/s: entri yg menghiburkan...

lynn-the gudigudigurl said...

zue anak sudin:
haha. org lain tu sape?anda mau x?

lynn-the gudigudigurl said...

greenhall:
ah ye.
baiklahhhh

lynn-the gudigudigurl said...

Ahmad Syahril:
hadoiiii
semua pakat kata yang last tu cun

ishh memang berbakat sungguh la

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

kita edit pakai paint jer... :-)

lynn-the gudigudigurl said...

zikr:
paint?
lagi la xpandai