Wednesday, July 15, 2009

Meh Tengok Rumah Baru Saya



Disebabkan terlalu teruja dah move in umah baru, dengan housemates yang samer kepala, jiran sebelah kanan Melayu-cikgu-baik hati kasi pinjam sliding door nyer curtain (tapi tak sempat nak pasang lagi hehe mekasih), jiran belah kiri- Chinese-tak friendly ada anjing suka buat bising tapi tak kesah pon, taman dekat ngan keperluan asas-dobi, restoran, bookstore, mini market, dah buat aku sayaaaaaaaaang sangat kat umah baru. disebabkan entry dah terang2 ajak tengok umah baru....so ini lah dia.

Okay umah still sepah2 tak sempat kemas. Umah sewa lah. bukan beli. Mr Gopal kata umah ni rege dlm 190k kot after renovation semua. Since we ol tak buat agreement langsung juz janji mulut sebab dia percaya kami ni cikgu-to be harapnya takde la pasni dia naikkan sewa umah takpon halau kitorang sebab dah ada buyer............ishk




periuk atas dapur tu poyo semata-mata. dapur tak berasap langsung sejak kitorang pindah masuk.hiks



satu bilik khas untuk PAKAIAN sahaja. sekali pandang dah macam asrama anak-anak yatim plak.hehe


tak senonoh ok bedroom kitorang. hujung tilam dengan meja ABC ngan laptop memasing. master bedroom tu kitorang sumbat 5 orang sekali. katanya safety first. so bayangkan 5 orang manusia satu bilik. tak ke tunggang langgang.


satu untuk stor. gila banyak barang. konon bilik ni nak wat bilik study tapi hampeh barang berterabur sana-sini. tunggu memasing free baru boleh buat bilik study. hah study lah sangat!!


Lagi satu sayangggggg sangat kat umah baru sebab kat taman ni ader macam2 kedai pelik. tadi kuar beli makanan dinner tak pasal2 tershopping kasut cute ni kehkeheh.


jangan pandang sebelah mata. kasut ni selesa tau. tak dapat shopping kat JJ, kat taman perpaduan pon jadii.
=P

P/S: Antara tugasan wajib cikgu praktikum kat sekolah ialah wat mural. ader pengalaman tk kamu semua?

6 comments:

Princess Liyana said...

huhu ooo ni la rumah br itu...sgt cantik!ahaks..mesti sgt besar kan;)

l!l_sh!3zuka said...

kiOtnye bedrOom kOrang,
cam bilik budak kembar 5 plak!!
hehehehe..
gewd luck 4 new life Okeyh!

lynn-the gudigudigurl said...

princess liyana:
cantik sebab kitorang tu
ngeee

lynn-the gudigudigurl said...

lil-shizuka:
cute eaa?
heheheee
okeyyy

SHAIKH said...

wow..mcm umah family je..huhu
besa jgk.;)

lynn-the gudigudigurl said...

Shaikh:
dah sayang umah ni macam umah famili jugak
heee