Tuesday, July 7, 2009

Penat Cari Rumah Baru..

Bukan mak bapak aku nak pindah
tapi aku dihalau hostel

=(

Jahat sungguh diorang ni bagi aku pressure tym aku berperang ngan praktikum.
Tapi dah jumpa umah baru..finally.
Lepas berpusing-pusing hampir setengah hari mencari umah, dapat jugak umah. Tapi tak sesuai. Corner lot dan tiada grill. sangat tak relevan untuk kami si gadis ni.
Punya lah seksa sampai nak pitam, muntah, pening segala.

*yayy*

Akhirnya jumpa jugak . Safety rasanya tip-top. Environment pon bagus. Tapi tak naik umah lagi. Kunci pon belum dapat. Okey, first time duduk umah sewa. Tak mo culture shock. Petang-petang 7.00 malam dah kunci gril, amik wuduk n solat jemaah sesama housemate. hehehe

Tapi umah baru kami sangat besar. Sangat besar untuk kami berlima. 4 bilik 3 bilik air. Fuhh..boleh main futsal dalam umah. ekekeke.dan paling besh rent permonth affordable la wei..Percaya tak..umah aku sebijik cam ni cuma Rm 400 sebulan..hehehe..Real pic will upload later..kasi bukti biar jeles.
*nak kasi jeles kat saper pon tak tau*
huhuhu

12 comments:

ain nia said...

siyes ke?gile la...

lynn-the gudigudigurl said...

ain nia:
betol la
ekekek
amacam?
mantap kan?

Aqilah said...

ok saya cemburu. haha. :D

lynn-the gudigudigurl said...

Aqilah :
cemburu?
bagus. misi berjaya

eyena said...

ayaiii ok2 sye pon jeles dah ni..ngee

SHAIKH said...

sama la kita..baru2 ni cari umah kat area klej punya susah dia nk bagi kat bdk2 lelaki..api dpt jgk !lega ..;)

lynn-the gudigudigurl said...

eyena:
heheh
tak sabar nak masuk umah baru.

=)e

lynn-the gudigudigurl said...

shaikh:
dpt umh tu pon sebab owner yakin we all ni pompuan n bakal cekgu plak tu
ekekekeke
yakin umah tu x jahanam kat kitorg kut
huhuu

♥♥cHeNta_tiEha♥♥ said...

giler r rumah tu..murah kot!

beruntung..bertuah.. berbagus... berbesar sungguh dan berpadanan!



haish!!!!!!!!!!!



*jeles nie!*

lynn-the gudigudigurl said...

tieha:
berbesar hati
*wink*wink

l!l_sh!3zuka said...

400 je sebulan?
umah camtuh lak tu!!
gile syiOk!!
duk lelame pOn x kesah kalO cam2 taw,
wawawawa...
jeles2!!!
me dOk bilik Ostel je pOn!!
da mahal taw!!
jeles amat!x aci!
hahahaha...:D

lynn-the gudigudigurl said...

lil_shizuka:
hiks
tapi ostel safety memang tade hal
ni byk benda nak kna pk..
takpe..

belajar berdikari
hehhe