Saturday, July 25, 2009

Update la Sikit..

Lamenya tak update. Padahal hari-hari mengadap internet. Tade mood nak blog. baca blog orang lagi bagus. dua tiga orang kawan komplen yang aku ni macam sibuk sangat. baru jadik cikgu praktikum dah bizi kalahkan menteri. Alahai. nasib baik yang komplen tu teman tapi mesra. kalo tak ader juga yang kena H1N1 versi aku. wohho...bajet ganaz....

Berbalik cerita busy. Memang aku busy lah. Sungguh tak tipu..tak caya cubalah cek.


6.oo pagi : Dah bangun siap mandi. Ulang. Siap bangun dan mandi.. Rumah ni memang ada 3 bilik air, tapi kalo lima-lima bangun serentak, berebut juga. nak2 sorang-sorang mandi lama kemain. agaknya segala mandi wajib, sunat, makruh semua dipulun pagi2 tu. =P


7.oo pagi : Dah siap nak ke sekolah. Selalunya aku yang jadik manusia last kuar umah. So pagi2 tu aku last,akulah AJK Elektrik ngan AJK Keselamatan kat umah tu. Tutup lampu, kipas segala kemudian pastikan segala jenis pintu, grill gate dikunci barulah ke sekolah dengan senang hati. yer senang hati. tiada kesilapan bahasa di sini. iskk



7.40-1.30 : waktu di sekolah. ceritanya sama. masuk kelas. layan kerenah budak2 yang nakal sikit, nakal banyak, nakal melampau. kadang-kadang stress. selalunya aku dapat kelas ganti. selalu kena ganti kelas hujung. penat. kadang-kadang aku biarkan jer kelas macam pasar. sakit tekak jerit suroh kelas diam pon buang masa. kecewa dengan diri sendiri jugak. haihhhh. kang aku garang cubit pipi kang haaaa..tapi tak boleh amanat ayahanda tercinta sentiasa diinati
"marah macam mana sekalipun, jangan angkat tangan." angkat tangan je tak boleh. mungkin kaki boleh kot =P



1.30 petang: Waktu aku balik. tapi jarang je dapat balik terus sebab selalu ada kereta lain blok depan kereta. untuk makluman, sekolah aku tu tempat parking nya unik sungguh. kalo tak percya datang berkunjung ke sekolah.



1.30-3.oo petang : tapi selalunya aku balik dalam kul 3 dan ke atas ada meeting , kursus LADAP, mesyuarat persatuan, uniform dan macam-macam..



4.00 petang: mungkin boleh bersantai di rumah. tapi tak boleh. kena pikirkan P&P esok pagi. buat ABM, buat folio..buat-buat sibuk.hehhe.tak tak..memang sibuk pon. tapi selalunya rumah akan sunyi sepi sebab penghuni selalu beradu. sebab keletihan....=P



8.oo malam : Lepas dinner semua. Okeh tak masak. beli kat kedai je biasanya. tak sempat. Hujung minggu mungkin sempat. On internet dan semua penghuni menghadap laptop di meja ABC masing-masing. Selalu aku lepak di ruang tamu. Masing-masing perah otak pikir nak mengajar apa esok. Yang ni korang kena percaya. Selalunya rumah bising dengan sesi perbincangan (agak ilmiah bunyinya=P). Kena rancang betul-betul. Murid sekarang ni demand.........................



10.oo malam: baru mula menulis RPH. ABM tak buat lagi. alahai.



2.00 pagi: Iron baju nak pegi sekolah.



3.00 pagi : Sambung buat ABM. Kalo lecturer datang observe, persediaannya lagi teruk. sampai tak tido. Selalunya terus tertido di ruang tamu. lupakan saja tilam empuk di bilik atas. huuuuu



6.oo pagi: Hari baru bermula..Sila baca dari mula.



Hahahah. poyo plak rasanya buat diari camni. Diari seorang cikgu praktikum. ceh.
Macam orang lain tak sibuk. hehehehe. Aku sajer je buat diari ni supaya orang yang selalu kondem propesyen cikgu kat paper cakap-keje cikgu rileks suroh keje macam ofice hour tu bermuhasabah diri dan belajar-belajar lah memahami.





11 comments:

Aqilah said...

pernah jadi cikgu...

memang cikgu sangat2 busy... patut gaji tinggi lagi. huhu...

lynn-the gudigudigurl said...

Aqilah:
hehe
thanx sebab memahami

emmacommey said...

repoter pun bizi jugak...hu3...
mate ngantok...terpisat2 tahan ngantok...xcukup titow...hu3...

lynn-the gudigudigurl said...

emma:
alahai..
reporter pon bz lagi agaknya

Cybernetics Mind said...

emmmm...
kalo ikutkan...
sapa pon bz...
cam CM laaa...
ada kkwn heran..
caner CM boleh tulis2 blog bagaii..
so..pandai2 ler kan..
bhgi2kan masa...
tk gitu cikgu????

lynn-the gudigudigurl said...

CM:
wahh
kena contoh CM la
sibuk2 pon boleh berblog

ain nia said...

student sebok juge ;p
*menyampok sket*
menangani pelajar nakal
-lutut2 kan- ;p

eyena said...

eheh.. best tak jd cikgu eh..isk

lynn-the gudigudigurl said...

ain nia:
yer....student sebok juga
tapi masih sempat berdating, berpoya-poya..kan?kan?kan?
jangan nak ngelat heeeeee

lynn-the gudigudigurl said...
This comment has been removed by the author.
lynn-the gudigudigurl said...

eyena:
best..
kalo lecturer tak datang observe
hehehhe