Friday, March 12, 2010

Review V3 Samseng Jalanan (yg ni betul punya)

baiklah, aku buat confession awal-awal. sebenarnya tak ada niat sedetik pon nak tengok cerita tapi sebab Alice In Wonderland sudah full.  terpaksa la. sebab dah tau kalo cerita macam ni mesti ada scene lumba-lumba, peluk-peluk awek, eksiden, darah-darah, tapi yang ni over sikit.  Aku tanak tengok Niyang Rapik sebab malam ni aku kat rumah sorang-sorang. T__T. cerita lain macam tidak berjaya menarik hati. so V3 Samseng Jalanan it is!

baiklah aku membantu kalian sama ada mahu menonton atau tidak. pilihan di tangan anda. kehkeh

1. kita bermula dengan pelakon. pelakon terpemes Malaysia lah. takkan dia nak ambik pelakon tak glemer kot. sesaper peminat setia Lisa Surihani tu yang teringin nak tengok dia jadik jahat hembus-hembus rokok muka takleh blah mencuka 24/7  bajet orang takut (KAHKAH) silakan pergi. oh ye, aku jadik meracau nak speaking Utara kes Bront Palare lah. comei dia cakap otara. cek suka. dan aku rasa cerita ni hidup pon sebab dia =_=

2. Jalan cerita. same je la macam cerita rempit lain. ader lumba. ader eksiden. ader orang jahat. ader pomen . ader workshop. ader road block. awek bertenggek kat motor. awek suma seksi nak mamp tapi muka tak cun  harap body je mantap (hahahaa aku jahatttt), ader orang jahat. ada satu je persoalan di sini : kenapakah orang jahat selalu muka berparut?? So lelaki sekalian, tolong jangan muka anda kena jahit nanti orang ingat anda taiko atau orang ganu kata bos jahhat.

3. Part paling benci ditonton adalah aksi awek/gundik/pompuan simpanan melayan si jahat. errk. belah baju kat dada tak boleh luas lagi kah??? mangkuk betulla. malu ai tawwww.

4. Satu-satunya perkara yang menyentuh hati adalah kisah persahabatan antara Farid Kamil dengan Bront. aku tak leh sikit kalo cerita yang berkait dengan sahabat, member, kawan ni. nak jee emo. hoh

5. Part lawak. aku rasa Farid Kamil banyak terpengaruh dengan cerita hindustan. hero lepas jatuh motor, kena belasah boleh lagi dia bangun sambung race semata-mata dengar awek dia nak diapa-apakan. fuhyooooo. okey dimaafkan. kata pon hero kannn.

4. orang kata V3 ader tiru Adnan Sempit? mana? mana? mana? hahaha. ader la sikit tersama. part yang anta awek pegi meeting. tu ajer. lain tarak.

5. lawak-lawak dalam cerita ini berjaya buat aku gelak la. tidak kaku. tidak dibuat-buat.

6. banyak jugak adegan belasah-belasah. haku tak sokaaa.!!!

7. aku tak suka betul la ending yang tiba-tiba keluar tulisan :...Karim meninggal dunia akibat peristiwa itu dan Rudi pula koma dan masih tidak sedarkan diri.. pastu THE END  alaaa.. tunjuk la woiii. tunjukkk. takat tulis tu aku pon leh predict camne. huhu

8. err Radhi OAG berlakon jugak. buruk benor peel perangai dia dalam citer tu. tak berkenan betul aku tengok. terkinja sana terkinja sini. eh kat luar pon cam tu jugak ehh? padanlah kalo si syazlin takmo dah kat dia. kehkehkkeh. terwujud ruangan gossip la plak.

9. mase dok berlumba tu depa dok pasang lagu Pawana-Search. hingaq tak hengat baq hang!

10. aku suka bront palare. dia cakap utara sweet @_@


dah la. aku bagi 3 daripada 5 bintang. err aku rushing ni. nak pegi jaga budak exam. pegi lah menonton. aku dah wat review dah niiiii

3 comments:

KIDbrush said...

kumeng haku..
1> Lisa nampak "Lain"... mcm dh beranak pinak je badan.

2> hade 3 parut... parut luka... parut jerawat... parut eksiden. mana satu ganazz? hek hek

3> Market target= Dak rempit + mudamudi + dak jahat.... tu psl buja kena bukak luas@lebar... heh heh

4> Movie Remaja musti mau hade 18sx, tumbuk2, hepi2, touching bla bla...

5> Farid x pernah rasa kena belasah.. tuh la pasal buleh bangkit balik... cuba blasah btul2 tengok huah huah huah

6> persamaan Adnan Rempit- Rempit V3.. dua cita hade org rempit, moto, minah rempit... dan topi keledar!

7> ending cukop makan.... budjet x dak la tuhhh

8> Bayangkan taim race boh lagu Hari Raya @ Pengantin baru..... haruuuuuu

greenhall said...

sponsor aku tiket 3d..








erk.. ada ke v3 versi 3d? haha

bajet xcukup la tu.

lynn-the gudigudigurl said...

kidbrush:
wahaha. betul2. review anda lg bagus sy punya =)




greenhall:
boleh. meh la. aku sapot