Sunday, March 29, 2009

Aku Bukan Tak Bersyukur...

Aku faham bila orang kata ramai yang huni wat psikiatri kat hospital adalah golongan PENDIDIK
Aku faham bila ramai kakitangan awam yang bersara awal dari golongan PENDIDIK
kerana aku kini sebahagian dari mereka

Tapi tak bermakna aku sekarang tengah giler ataupun bercadang untuk keluar dari propesen ni.
Eh tak lah…

Aku punya minat untuk jadik cikgu sejak kecil
Tapi aku ingatkan di sini, kalau hanya minat tanpa usaha..tak payah mimpi lah.
Kadang-kadang aku piker aku tak layak untuk jadi cikgu
Kerja cikgu itu mulia
Dan aku tak mahu cemarkan kemuliaan itu dengan keluhan aku menghadapi dunia perguruan

Dan aku janji walau apa pun halangan , cabaran yang datang aku akan tetap kuat di sini..
Kerana ini adalah jalan yang aku pilih..


p/s: sejak 2 -3 hari ni aku emo tak tentu pasal. sebab aku tengah struggle giler wat lesson plan ngan ABM. Esok lecturer datang observe. Kengkawan, doakan aku….

5 comments:

::cHeNta_tiEha:: said...

do ur best!!!
;D

cik syazni said...

gud luck eh.. :)

misz_A said...

salam perkenalan...all the best 2 u

cikWahida87 said...

Gud Luck & All the BesT!!..:)

lynn-the gudigudigurl said...

chenta_tieha:
tahnx..
cik syazni
thanx..
misz_A
Salam juga..thanx too
cikWahida87
thanx..

THANX berjuta atas segala support
LoveLoveLove