Wednesday, August 4, 2010

I am not agree!

Remaja perempuan 16 tahun dan remaja 18 tahun dibenarkan kahwin?
Oke. i am definitely NOT AGREE.
Reason?
Oh yea boleh kurangkan kes maksiat dan  pembuangan bayi. itu point nya. tapi sedarkah kita umur ini diorang tengah fight dekat sekolah dan there are so many things to learn except the household thingy? Kalo yang lelaki pulak, nak keje apa nak sara famili? hemm

Lagi pulak, saya rasa umur ni terlalu mentah nak fikirkan hal ehwal rumahtangga. umur tengah nak enjoy..
dan mungkin kadar penceraian pon akan meningkat dan tolong fikir anak-anak yang jadi mangsa penceraian.

Maksiat dan pembuangan bayi.
Sangat sinonim.
My dear girls (again, im begging) jangan la murah sangat.
Saya risau ni.
Sebab sekarang kalau tak hugs and kisses, itu bukan namanya bercinta?


11 comments:

Iena said...

i angkat kaki tangan ni tanda setuju ngan statement u ni!!! sumpah i ngah angkat kaki tangan ni... cuba bygkan betapa buruknya kelakuan i... tp utk support statement ni i x kisah! hahhahahha~

sI tEDI said...

ada baca blog yg setuju kawen muda yg di benarkan di Melaka.

aku bangkang
muda2 nafsu nak kawen nak seronok. esok lusa anak sederet dan bosan, lupa tanggungjawab cerai berai

Wanita Mutalib said...

pun tak setuju..
tak paham betui la, mana la dapat idea camni?

KIDbrush® said...

hmm hade baik hade buruk.
1)sepatutnya kukuman rotan tidak dimansuhkan di sekolah2. buat silap rotan!!

2)wujudkan sekolah ala2 tentera. hari2 kena rotan!!

3)kanak2 & remaja under 18 diharamkan keluar rumah lebih dari jam 10 mlm. Kalu kantoi rotan!!

4)kerajaan, pihak berkuasa, badan2 NGO dan rakyat semua cek henpon budak2 under 18. kalu kantoi 3gp + Mp4 lucah, rotan!!

5)banyakkan waktu belajar start dari jam 8am-8pm! escape, rotan!!

6)kalau kedapatan berjalan, duduk dll berdua2an bukan muhrim, terajang on the spot!!

lynn-the gudigudigurl said...

lena:
haha tengkiu. kita try tengok pulak yang menyokong kata

lynn-the gudigudigurl said...

Si Tedi:
huhu. itu lah point yg aku nak cakap.haih

lynn-the gudigudigurl said...

Wanita Mutalib:
mungkin idea terdesak nak kurangkan kes pembuangan bayi/maksiat?

lynn-the gudigudigurl said...

KIDBrush:
yup ROTAN ROTAN ROTAN !!
tapi tambah sikit didikan agama. kan?

KIDbrush® said...

ha ah, lupa plak. Didikan agama!! ROTAN ROTAN ROTAN !!

p/s~ ehemmm teratak haku amat rindukan komen2 comel mu

lynn-the gudigudigurl said...

KIDBrush:
aku pon merindui nak pegi mengomen kat sana. kejap eaa nak pegi terjahh

Aujinz said...

Don't worry..

Aku pun tak sokong..