Tuesday, May 26, 2009

Babai Pensel 2B!


Bila exam jer, aku akan teringat pensel 2B. Walopon kini, aku dah tak guna dah pensel 2B jawab exam, memori ngan 2B tetap kukenang..heh! Officially, aku dah bebas. untuk sem ni lah. 3 sem lagi.. sabarr..grrrr ;(

Aku cuma mahu umumkan bahawa exam kali ni paper SEMUANYA killing paper. Bukan satu atau dua tapi 5 killing papers yang aku rasa akan menghancurlumat CGPA. Tak sedih tapi lega. Azab dah pergi.
Cuma satu je aku suka dengan exam kali ni, corak study kami dah maju. Study online. Since classmet gila berYM, teknologi Messenger tak dipersia. So, nak tukar-tukar notes pon hanya di hujung jari. Eleh macam sebelum ni buat notes tak guna jari LOL. So, memang tak hairanlah YM sentiasa terpasang. Kalo dulu "wei, ada spot msg tau" tapi kini "kalo ada apa-apa, buzz je aku." But not works on me..serius. Orang lain discuss kat conference, tapi aku SENANG HATI blogging, bloghopping malah tak lupa online shopping =P.

Sepanjang exam week juga, aku punya kegilaan baru. Ari tu mase tunggu Ayu baiki keta, aku ngan Chot merayau ke kedai berdekatan. Masuk kedai borong makanan runcit. Baaaanyak gila jajan yang aku suka masa kecik-kecik tapi jarang jumpa kat kedai sekarang ada jual kat situ. Terus rasa nak beli semua. hahaha. Kalo ikut rasa nafsu, harus bilik aku dah jadi kedai runcit.


jajan ni dah tak bes macam dulu. tak de flavour aku rasa. tak luak lagi kat bilik ni. korang nak? hehehe


yang ni all time peberet. susah dah nak jumpa sekarang kat kedai.. jumpa ari tu melompat-lompat nak beli. tak nampak rupanya? meh nak zoom sikit


Pop Corn Perisa Durian. Sedap gila tau tapi sekarang rasanya lain sikit. Durian dia tak rasa sangat. Korang yang baya-baya aku mesti ingat jajan ni kan? Dulu lepas skolah agama mesti nak makan ni .sorok-sorok masa ustaz ajar tajwid, fekah, sirah... rindu lah!

Lagi..aku nak beli SuperRing, Rota, Bika dan macam-macam lagi lah tapi mujur tersedar awal yang aku ni tak layak dah nak feeling budak-budak LOL.

kan main lagi aku hadap jajan tym exam. Aku tak paham lah. asal nak baca buku je, mesti nak makan. Tapi aku rasa kuat makan lah sekarang. Stress exam atau gejala PMS? Entah lah. Tapi saat aku menaip ayat-ayat terakhir ni, aku dah telan tiga bungkus jajan popcorn tuh. Eleh dalam sebungkus tu, tak sampai 10 ketul dia isi jajan...cover..cover..

P/S: Anak-anak aku esok, aku tak nak kasi makan jajan. takut nanti jadi tak cerdik macam mama dia tak boleh study oversea tapi jadi cikgu je orang lain dah sambung master ke jepun, UK,NZ ko meraung sorang-sorang kat mesia tsk


10 comments:

:: kay dora :: said...

lynn! amboi, banyaknyer jajan!!! hohoho... akak suka 1 je, super ring :D

lynn-the gudigudigurl said...

kay dora:
supe ring pon peberet gak kak..huhuhu

♥♥cHeNta_tiEha♥♥ said...

nk be be.........

;)


*smbil hentak kaki!*

lynn-the gudigudigurl said...

tieha:
amik lah
meh sini amik

emmacommey said...

super ring, rota, bika...memanggg lazat...

cara nak mkn super ring...sarung kat lima jari dulu...wat cincin...pastu mkn one by one...keh3...

lynn-the gudigudigurl said...

emmacomey :
ehh sama lah kita makan
kikihkih.bukan takat lima jari tapi sampai seploh jari
hahaha

mie said...

bagus...
buka kedai sendiri...
usahawati yg berjaya...
hahaaaa

lynn-the gudigudigurl said...

mie:
bila masa plak bka kedai ni
konfius den

lynn-the gudigudigurl said...

mie:
bila masa plak bka kedai ni
konfius den

CiK AiDa said...

hoho~rindu sama itu jajan semua..tp skang nie aida rase jajan2 tue tak sesedap dulu...len sgt rasenye...kan2..???dulu2 punya lagiiii best...