Saturday, May 9, 2009

Selesai Hutang

hehehe..lama kan main nak boleh buat tag ni

1. nyatakan usia blog anda (bg la tarikh yg specific)

hallamakk ni aku lemah ni..bab kira mengira ni aku menyerah kalah..aku tatau lah tarikh specific tapi aku starat pada 6 July 2008
thee hehee

2. terangkan kenapa anda berblogging..(kalu ada cite disebalik ksiah anda mula berbloging nie pun..citekan jer..)

  • sebab blog kan trend yang tengah in skrang. bila orang tanya eh..ko ada blog? ader...(berlagak jer jawab) tapi bila orang nak URL blog aku akan mengelat..hahaha takut diorang komen merapu..hahah aku faham sangat la peel diorang semua tuh! hahaah kidding..
  • ok jawapan serius..aku berblogging bukan kerana trend, bukan kerana nak ikut-ikut orang, bukan kerana nak feeling best ke apa tapi tujuan sebenar aku menulis sekadar menulis kenangan bes/tak berapa bes untuk dikenang. tapi seriusly, aku tak menulis 100% pasal aku di sini sebab aku tak selesa berkongsi terlalu peribadi apa saja tentang aku. so blog aku adalah open to readers dan tidak akan diprivate kerana tiada benda2 peribadi aku di sini. hehehe..okeh panjang dan lebar sekali penarangan aku..

3. nyatakan blog pertama yg anda bace (kalu masih ingt)
  • seorang awek yang menggelarkan dirinya awek hati tisu.. Blog dia very girly tapi sekarang aku tak tahu apa jadi ngan blog tu. tak pernah buka dah..
  • seorang mamat yang sudah berfamili, nak-anak comel giler, ada kerjaya mantap, kehidupan bahagia,hidup senang lenang, bijak bestari, dan hensem kacak bergaya(pada firasat aku walopon dia tak penah publish pics dia) dan bila aku baca blog nya seolah-olah hidupnya dalam drama kat TV. very perfect!!....tapi aku dah tak baca blog dia sebab hati aku terdetik mungkin dia salah orang manusia yang suka berfantasi lalu menterjemah fantasinya ke dalam blog lalu menipu manusia-manusia naif seperti aku..LOL jahat tak aku?hahaha
4.letakkan n3 pertama dlm blog anda..(means ur 1st n3 la)

Why I’m blogging? Aku pun terpikir gak soalan ni sebelum aku buka account ngan blogspot ni. Others said, main menda2 camni bahaya lar, buang masa lar, nak show off personal life at the public la and bla..bla.bla.. Dulu pun aku slalu bagi comment negative camni BUT since aku selalu aje terjumpa blog2 yang menarik mase browse net, aku rasa melalui bog ni kiter boleh berkongsi dengan orang lain tanpa kita perlu kenal mereka dan paling penting aku SUKA DENGAN APA YANG AKU BUAT.

5. huraikan entry tersebut (cite la sikit knp tulis n3 tue)

adat la kan..1st entry..kena la gtau pesal aku blogging..

6. letakkan satu pic yg anda paling suka dlm blog anda

sukaaa..semua tu tangan-tangan manusia yang rapat dengan aku..hehehe

7. harapan anda (terhadapa dunia blog la kot)
  • terus rajin mengupdet blog (aku dah mula malas mengupdet!!!)
  • jumpa lebih ramai teman2 blogger yang sudi berkongsi idea, pandangan, impian, harapan blablablabla
  • blog aku diterima seadanya. aku belum terima komen mengkritik lagi mungkin blog aku tidak memprovok sesape.. hahah low profile oke!
8.pas tag nie pada sape yg anda nk..
Aku tak pasti sama ada diorang dah buat belum..kalo dah buat abaikan..kalo tak buat lagi sila buat..hahah tak de paksaan. aku tau korang malas...

1. Kak Qaseh
2. Carol
3. S.c.h.u.l.t (hadooiii tergeliat tangan nak eja nama ni) hahaha
4. Mie
5. Kak Qayz
6. Cik Syazni
7. Anna_Fauziana
8.Eyena
9.Misz Farah
10.Princess Liyana

Eii nak je aku tulis semua yang ada dalam blog list aku =P.Ok tak pe..Lain kali yer yang tak terkena tu.

Babai..sile lah buatttt

6 comments:

mie said...

rasa mcm dh penah buat...
tgk la..
kalo rajin gue buat...
heheeeee

lynn-the gudigudigurl said...

dah buat yer
hahah
terlepas..

kenet! said...

oh..
saya belom pernah membuat sebarang tag lagi..
hehe..

=p~

lynn-the gudigudigurl said...

Kenet!:
Oh Cik Kenet hamba berbesar hati jika cik Kenet sudi membuatnya hohoho

s.c.h.u.l.t said...

hahaha..
tu ejaan je..

sebut dia 'syud'/'shoot'

tQ 4 d tag~ tp dh penah wat :D

lynn-the gudigudigurl said...

s.c.h.u.l.t:
oh ye ke
da sumer buat agaknya
hehehe