Monday, January 11, 2010

perempuan 'baik' susah dicari?

memang lah susah.
yang pergi cari pompuan baik kat club, kat lorong-lorong gelap, kat teluk cempedak malam minggu, memang tak jumpa la jwbnya.

lelaki,
kenapa bersusah payah nak cari perempuan baik sedangkan diri tak sebaik mana?
kenapa perlu mengenakan puluhan syarat untuk berada di sisi anda sedangkan anda tidaklah sehebat mana?

9 comments:

ASaDa RyutaRo said...

siapakah lelaki itu?? heh! mcm2 syarat lak..

lynn-the gudigudigurl said...

asada ryutaro:
lelaki itu bukan siapa-siapa la =(

Ahmad Syahril said...
This comment has been removed by the author.
Ahmad Syahril said...

stuju2... dua2 point pon mmg tepat... dan lebih tepat lagi ditujukan kpd semua (lelaki dan perempuan)...

saje nak share... sy penah wat program motivasi ngn bdk2 sekolah menengah (bdk2 nakal)... pastu dah psyco dorg punya lama... sy tanya sape yg solat dia masih belum sempurna (selalu tinggal)... mmg tkejut... peserta ada 150 org... majoriti ngaku slalu ringankan solat... majoriti ialah perempuan... masa slot luahan hati... masing2 nak psgn yg alim dan baik... so cmne???

maka... sy btambah yakin... bahawa perempuan yg baik hanya utk lelaki yg baik... dan lelaki yg baik hanya utk perempuan yg baik...

lalu... marilah kita usaha utk jadi baik... cuba baca blog ni... mmg best utk sesapa yg nak berubah jadi baik... atau lebih tepat... utk SESAPA YANG TAK NAK MASUK NERAKA...

http://ms.langitilahi.com/motivasi-hipokritkah-kalau-bergerak-kearah-kebaikan/

p/s : rasanya kita mmg kena susah pyh cari psgn hidup yg baik... :)

greenhall said...

kena ukur baju kat badan sendiri beb! haha.. so kalo nak pakai baju yg size m or s, kena la usaha kecilkan badan.. kan?

lynn-the gudigudigurl said...

ahmad syahril:
tengkiu sudi luang masa berkongsi.
yer.
saya dah paham dah ..

lynn-the gudigudigurl said...

greenhall:
aku kena pakai xs lahh,

eh..

betul la tu. aku cuma bertanya sbb dunia tepatnya lelaki ni tak adil......

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

erm setuju..

lynn-the gudigudigurl said...

zikr:
setuju ape?