Saturday, January 23, 2010

teka-teki

clasmates main teka-teki ni. dari kelas bawak ke fb.
bengang betul la sampai ke sudah taktau jawapan.xphm konsep sebenarnya.
kebenda tah.


kereta 2 ringgit.
moto 2 ringgit.
basikal bape ringgit?

jawapan: 3 ringgit



spek 10 ringgit.
topi keledar 11 ringgit.
selipar jepun bape ringgit?

jawapan: 12 ringgit



pisau 4 ringgit.
pasu 3 ringgit
lampu bape ringgit?

jawapan: 4 ringgit



weiii.. ape nii??? geram nak tau jawapan. tapi malas nak pikir. ade sape tau tak? diorang belagak taknak bagitau +___+



#happy weekend ppl! minggu ni aku tak ade weekend siottttt. hari ni kelas, esok pon kelas macam biasa.aku ikhlas kot esok pegi kelas. ikhlas. ye lah. ikhlass. tskkkk



17 comments:

Ahmad Syahril said...

uuhhh bestnya tido pd pagi weekend... ik ik ik... jgn mara...

aYuNi said...

oho.. kenapa "senang" sgt soalan.. huhu..nak wat kira2 pun dah xtahu owh..hehe.. bagus keje lbh masa..hehe

greenhall said...

bunuh je dorang tu. .

♥_♥tieha♥_♥ said...

;)

lynn-the gudigudigurl said...

ahmad syahril:
haha tak jeles pon

lynn-the gudigudigurl said...

ayu:
dah tau dah camane main teka-teki ni.

rupa-rupanya teka-teki ni nak bagi budak2 sekolah rendah cepat catch-up mengira..

hahahah
sungguh malu cikgu lembab T___T

lynn-the gudigudigurl said...

greenhall:
tak yah bunuh
dah tau camaner.
dah ketagih nak cipta soalan

lynn-the gudigudigurl said...

tieha:
:))

enuLwanie said...

dulu kwn pernah main cmni.
tp rasanya ikut suku kata.

cth :

kereta-3 ringgit
motor-2 ringgit

basikal-3 ringgit la.

tapi yg lepas tu, xtau la plak.
blh jadi brape huruf kot.

enuLwanie said...

ruangan komen ada kat sebelah tajuk entri.
maaf atas kesulitan.
dah lama dah tau awk selalu singgah blog.
tu yg try masuk blog awk plak.

salam perkenalan~~~

aYuNi said...

aiya.. tapi ayu xtahu lagi la.. huhu..
so, saya cikgu yg lembap juge :(

lynn-the gudigudigurl said...

enul:
hehhe. lebih kurang macam tu lah.
tapi kn pandai create soalan lah

btw
salam perkenalan

lynn-the gudigudigurl said...

ayuni:
hahaha penat bertekak baru dapat catch-up.
dah addict asyik nak tanya orang je
*belagak dah tau sebenarnya* ehe

greenhall said...

aah.. benda ni ikot soalan yg ditanya..
xkesah time tanya tu si penanya tgh ketuk meja ke, petik jari ke, yg penting perkataan yg ada dlm soalan dia kan?

aku rasa la.. haha

ASaDa RyutaRo said...

cmna men soalan ni?? ajar skit..
al-maklum la dh lebih 5 tahun x blaja math.. hahaha

lynn-the gudigudigurl said...

greenhall:
hahah. lebih kurang cam tu lah. so kena pandai bagi soalan.

lynn-the gudigudigurl said...

asada:
nanti bagi tau. senang jeeeeeee*belagak*