Friday, January 15, 2010

Tengkiu Gugel

Aku tak pernah guna gugel translate secara serius. tapi bila ada orang suggest guna google kalo nak translate dengan sepantas kilat, aku pon cuba pulak tu esok nak kena present barulah malam tu terguling-guling translate 150 pages tulisan haluih kecik2 saiz 10. Sebab pikir ader google translate tu tak risau sangat.

Cost savings achieved at annual rate of more than £20
million per year against baseline costs. Quality gains not easily
assessed, though both parties believe them significant.


Penghematan biaya yang dicapai pada kadar tahunan lebih dari £ 20
juta per tahun terhadap kos awal. High keuntungan tidak mudah
undian, meskipun kedua belah pihak percaya signifikan.


Baru translate introduction, aku dah mengalah..sangat pahammm!!
Gugel translet adalah macam hantu. macam subtitle DVD pirate. baik aku translate sendiri. ceh!

19 comments:

greenhall said...

rasakan!!! haha..


baik usaha sendiri beb. penat sikit xpe. janji dpt ilmu.

baru klimaks! haha

ASaDa RyutaRo said...

kahkahkah..
kelakar giler..
kadang2 aku guna jugak gugel translet.. tp memang hampeh skit la bhasa dia.. hahaha

M_Lex said...

bgus r tu.
ade gk keyword di situ

sI tEDI said...

ha ha ha.. aku tak pernah pulak try terjemah pakai gugel. ekkeke

kelakar juga bunyinyer

aYuNi said...

try citcat lynn.. ayu penah gne citcat.. okei gak.. salah satu cara belajar juga cam 2.. kep it up je k :)

mie said...

alala....
kalo dh terpaksa guna je bantuan makcik google..
tp jgn amek 100% la..
hahahaa

Solehah said...

heee..tak boleh bergantung ngn google translator..

Mamok said...

Hahaha... lawak2...
Apa la dia ni..
Kalau translet mcm tu memang la jadik mcm tu..
kalau aku jadik Google..
dapat text mcm tu..
aku tampor je orang yang paste text tu..
ngahahahaha..
Kalau nak tranlet terms/word boleh la pakai google tu... kalau satu perenggan, memang la jadik mcm tu..
hehehe..

Ahmad Syahril said...

tak tau nak ckp ape... just WOW :)

lynn-the gudigudigurl said...

green hall:
klimaks tu ape +__+

lynn-the gudigudigurl said...

Asada:
hahah. tau pon. sumpah sakit hati guna

lynn-the gudigudigurl said...

M-Lex:
yup, memang la mmbantu.
tapi dah dasar malas kan..nak suro translet habis =P

lynn-the gudigudigurl said...

si TEdi:
huhuhuhu. kelakar dan tak paham.

lynn-the gudigudigurl said...

ayu:
err citcat tu ape ek ayu? mcm bes je

lynn-the gudigudigurl said...

mie:
hahaha. ambik 100% la tu jadik cam tu. =P

lynn-the gudigudigurl said...

Solehah:
thanx 4 commenting sis.
ahha
=)

lynn-the gudigudigurl said...

mamok:
tak penah tau pon. sekarang dah tau
taknak buat lagi dah. huhuhu

lynn-the gudigudigurl said...

mamok:
tak penah tau pon. sekarang dah tau
taknak buat lagi dah. huhuhu

lynn-the gudigudigurl said...

Ahmad Syahril:
rajin datang melawat eh
=)