Sunday, December 6, 2009

Sampah Masyarakat

Definisi sampah masyarakat menurut pendapat saya

1. Penagih dadah yang mencuri duit mak bapak sebab nak menagih.
2. Perompak
3. Perogol bersiri yang aku rasa konpem layan web lucah malam-malam.
4. Peragut
5. Perosak anak dara yang langsung tak terpikir nasib kakak, adik pompuan serta anak gadisnya esok-esok.
6. Perokok.
7. Pembuli jalan raya. eh ko pon dulu pon penah tampal P kat kereta ape!!!!!!
8. Perosak rumahtangga orang.
9. Penggoda.
10. Pendera wanita dan kanak-kanak.
11. Penzina kemudian lahirkan bukti cinta kononnyalah dalam tong sampah, toilet?
12.Perosak hati wanita
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.

Sila isikan jawapan di tempat kosong mengikut citarasa sendiri.

20 comments:

s.c.h.u.l.t said...

perokok tu perosak masyarakat gak. which contributes to most of the guy. :P

tak pasal2 passive smoker macam kita neh ada tendency dapat lung CA juga. oh sangat tidak adil.

(sambil berdoa dalam hati mendapat husband yang bukan perokok) :D

Sharinginfoz said...

apa kata org yang tak share kekayaan dengan org lain...

bosan2 join le survey

http://sharinginfoz.blogspot.com/2009/12/jom-survey-nuffnang.html

KIDbrush said...

13.Perugul jantina
14.Pengguda pisau cukor
15.Perusak hape2 saje
16.Perukuk er... haku ler tuh

greenhall said...

69. peronda lebuh raya. setuju?

LORD ZARA 札拉 said...

sampah masyarakat~

13. budak2 yang parent hantar ke sekolah untuk belajar tapi tak nak~

Ahmad Syahril said...

merokok... bincang dari segi mana pun... tak kira apa jua alasan... hukumnya dalam Islam tetap HARAM...

ulama' seluruh dunia pun dah sepakat kata HARAM... so tak kira laa org tu pi masjid ke... rocker ke... mangkuk ayun ke... merokok tetap HARAM di sisi ALLAH... ALLAH cipta kita kat dunia untuk PATUH PADA DIA... so renung2kan laa...

ni INFO TAMBAHAN... ada sedara yg dah 10 tahun keje kilang wat rokok... dia bgtau dalam rokok antara ramuan rahsia selain dari kimia berbahaya adalah LIQUOR (ARAK)... ramai dah yg tau... so ARAK ni dah laa HARAM (air kencing setan)... dah tu najis lak... so sbb tu byk alim ulama' yg sepakat bahawa kalo bwk ROKOK bersama time SOLAT... sama cm bwk najis... solat bleh jadi TAK SAH...

p/s:rokok antara penyebab kenapa umat Islam makin lemah... sbb DARAH DAGING DAH BERCAMPUR DGN BENDA HARAMMMM... http://kisahsebuahperjalanan.blogspot.com/2009/09/amacam-bro-macho-tak-aku.html

Anonymous said...

cerita bab Halal ~ Haram, bla bla bla panjang pendek tak guna dik. Dah tentu rangkaian Google, Yahudi yang wujudkan... agak-agak Uztaz Ahmad Syahril? Bikin semak blog orang je....

lynn-the gudigudigurl said...

schult:
ouh..tak terpikir pula. kalo suroh dia merokok luar rumah boleh?
ahaha

lynn-the gudigudigurl said...

sharinginfoz:
hahah ok2 nanti pergi jawab servey

lynn-the gudigudigurl said...

Perokok?
ok. boleh masuk senarai kot.
ada sape marah tak ni ya??
aahha

lynn-the gudigudigurl said...

greenhall50:
apekah kaitannya ye?
konpius

aYuNi said...

hoho~.. ayu nak tambah.. bos yang suh org budak2 mintak sedekah..!

lynn-the gudigudigurl said...

Lord Zara:
harap-harap student kamu tak ada ya macam tu

lynn-the gudigudigurl said...

Ahmad Syahril:
terim kasih info.
apa kata orang lain yg baca ya.
merokok ni pon dah macam barah dalam masyarakt. memang tak boleh diubati lagi kot walopon dah buat macam2 cara.


entah lah.
sensitif kot isu ni.

lynn-the gudigudigurl said...

Anonymous:
ermmmmmmmmmm??

lynn-the gudigudigurl said...

ayu:
betul tu. pendek kata segala kejahatan tu boleh jadik definisi sampah masyarakat

Ahmad Syahril said...

sory cik lynn... guna ruang kejap...

khas utk sedara anonymous... err... tak best laa panggil anon... better panggil Abdullah laa... bleh???

sedara Abdullah... benda bab halal haram ni kita mmg wajib cerita dan smpaikan... kalo tak kita dpt dosa sama... err... sy taknak laa sangka buruk... sy yakin awk bkn perokok...

ROKOK dah mmg HARAM... pi laa tanya ulama' mana pun 1 dunia... kecualilah depa yg dh hisap rokok... sbb darah daging dah bcampur benda haram... hati jadi keras... susah nak terima kebenaran... smpai Allah pun dia langgar... so tak heran laa perokok ni sanggup lawan hujah kata rokok haram... dgn Tuhan pun berani lawan... ngn manusia???

kalo ada yg tak setuju nak bhujah ke silakan... bab rokok laa... pusing kat mana pun tetap HARAM jugak...

maaf laa kalo semak blog org dgn info berguna... benda yg Nabi suruh buat... smpai kebenaran... jauh lebih baik dari ngaku Yahudi musuh tapi dok hisap rokok Yahudi cipta... nghee...

p/s: ROKOK TETAP HARAM...

lynn-the gudigudigurl said...

Ahmad Syahril:
dipersilakan..

walapun sy dikelilingi org yang merokok, sy pon terasa terhimpit. emmmm

KIDbrush said...

Fuiyohhh.... panas-panas. Hmm mana lebih dasyat, isap rukok ka makan rukok? laen kali haku telan skali habuk+asap+putung... x membazir kot koh koh koh

Ahmad Syahril said...

tQ cik lynn...

rokok skrg mmg ada ditambah dgn liquor (arak)... kalo tak pecaya gi sndiri kilang rokok... so kalo hisap pun HARAM... makan???

membazir mmg amalan SYAITAN... ALLAH tak suka pembaziran... NABI SAW tak suka bazir... tapi SETAN mmg suka... JIN SUKA MAKAN ASAP...

hisap rokok tu bahayakan kesihatan... bleh bwk maut... semua pakar kesihatan sedunia dah sahkan (ke ada yg MAHA PAKAR nak ckp tak bahaya???)... so sama laa cm bunuh diri... bunuh diri rasa2nya apa ganjaran ALLAH nak bg nanti?

KESIMPULANNYA ROKOK TETAP HARAM...

Hadith Nabi saw: "...sesiapa hamba yang dagingnya tumbuh dari MAKANAN HARAM dan riba maka NERAKA lebih layak baginya" (Riwayat Ibnu Abbas)

Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud:"Ingatlah bahawa di dalam tubuh badan manusia itu ada sepotong daging, yang apabila daging itu baik, maka baiklah seluruh tubuhnya, dan apabila ia rosak, maka rosaklah seluruh tubuh itu, ingatlah bahawa yang dimaksudkan itu ialah hati" (Hadith Riwayat Bukhari & Muslim)

Firman Allah SWT dalam Surah al-Baqarah ayat 168:"Wahai sekalian manusia! Makanlah dari apa yang ada di bumi, yang HALAL lagi baik dan jangan lah kamu ikut jejak SYAITAN”

Firman ALLAH SWT dalam Surah al-Baqarah ayat 172:"Hai orang-orang yang BERIMAN (yakin ALLAH WUJUD), makanlah di antara rezeki yang BAIK2 yang kami berikan kepadamu dan bersyukurlah kepada Allah, jika benar-benar kepada-Nya kamu menyembah"

ALLAH larang... NABI pun larang... syaitan suka... SO PILIH LAA NAK IKUT SAPA...

"cerita bab Halal ~ Haram, bla bla bla panjang pendek tak guna dik." (quote) <--- Halal haram ni bab Agama Islam... agama ALLAH... tak guna ke? hanya musuh Islam contohnya YAHUDI DAN NASRANI je yang rasa SEMAK bila cerita bab agama...

p/s:jgn perasan blog ni milik kita... semuanya milik ALLAH... kita cuma pinjam dan tumpang guna je...