Thursday, December 24, 2009

shopping !



Yea..Yes bakal melabuhkan tirainya. Aku tak faham kenapa asal sale, aku pokai? Asal sale je aku papa kedana, asal sale je aku kering? Padahal memang pokai tiap hari2 pon. Senang citer T____T
Selepas selongkar bawah  tilam, kasut, celah kain batik, dalam bekas sabun,  dalam tin biskut, dalam balang gula (yg ni memang tipu melampau) terjumpa saki baki rezeki yang ada. Terus semangat YES membara. Here, I list down things yang dah berjaya melicinkan saving kawin aku.


1.     Tudung nur barakah. Tu ek nama dia? Tapi kenapa ko mahal sangat. Tak mampu den nak menyakan.  Ni pon bukan cap ariani. Kalo tak aku gigit jari je la jawabnye. Tapi kalo murah cam shawl pon aku still tak mampu. Still. Adoiiiii. Awatla hidup cheq menderita sampai  lagu ni?
2.     Sepasang wedges yang aku aim nak pakai masa practicum. Lantak tak kira nak pakai juga walo dah tau takleh pakai.
3.    Sebuah purse yang sungguh girly. Pink urghhh. Takkan aku  nak beli hijau kot. tak masuk dek akal sungguh.  Bukan Carlo Rino. Bukan Guess. Bukan Bonia. Bukan juga Esprit. Elle apetah lagi. Tapi cap Parkson yang apekebenda punya brand pon aku tak tahu.
4.   Bag .yang aku beli mesti akak aku kata cantik. “eaa macam Carlo Rino lah " padahal Roberto Carlos. Hahha. Tidak la. Tidak ada brand puas aku kelebet bag tu still tak jumpa apa-apa tag. So bag saya adalah brandless. . Aikkk  kata hari tu nak beli bag bla b la bla. Dah sudah. Stop complaining.  Orang kat Somalia tu jangan kata nak beli bag, nak makan pon tak mampu kau tahu takkk??
5.    Beau product.  (er ada org nasihat stop consume Felisa. Teruskan je ngan Herbalife tapi masalahnya aku dah pokai. Sempat ke muka aku jadi permukaan bulan sebelum dapat order HL nih?)trrr..trrr..trrrr > ini adalah efek takut yer. Harap maklum.
6.    Air mineral Guardian sebab tercekik tengok sale merata-rata. Sabo anok pokmat, sabo 
7.    A birthday present for Chot. Nasib baik on sale jugak. 50% tuh. Ehee. Aku rasa Chot suka kot present dia kali ni sebab aku pon bleh tumpang sekaki. Apekah itu? Tak leh upload kat sini nanti dah  tak seperais.
8.     A present for Nur Qaseh Sara, anak buah saya. Rasa nak gigit2 budak tuh. Geram ok. Tapi Lan asyik inspect je anak dia. Tak boleh dracula ni nak gigit. Kehkehkeh. Tengok la satu hari nanti. Tengok lah
9.    A shirt from Kamdar. Kenapa selama ni aku tak perasan kamdar adalah best la jugak?  Sebab tak penah masuk macam mana nak perasan? Ok aku jawabkan sendiri.

Tu  je. Tu pasal aku tak beria sangat.   Haa again! Cubalah bawa bersyukur sikit. Orang dekat Palestin tu bukan kata nak keluar shopping, nak pegi sekolah pon takut kena bom. Yerlah. Insap.(walopon aku tak paham kaitan bom dengan shopping)

Yang pasti senarai di atas dibeli bukan dengan sekali harung.  Beli satu , balik umah korek tabung lagi.  Pastu kalo ada orang ajak pegi window shoping, cek celah sarung bantal pulak. Ada sisa tak lagi. Gitu lah alkisahnya.  Sadis kan? Jeles kot kuar dengan member yang dah keje. Sibuk nak cek gaji dah masuk ke belum. Berbulu ai okeyy..berbuluuuuuu!!!! Nak2 bila aku tarik bank card nak draw duit terus sound “ olohh..tak payah cek la. Loan tak masuk lagi tuhhh.hahaha” . Cissssss. Sabo anok pokmat, sabo.
Lepas ni sesaper ajak kuar terutama sekali dengan tujuan pegi teman shopping ke ape ke, tidak. Nehi. Anok pokmat ni dah surrender.



tetapiiiii kannn saya ternampak ini during doing my shopping. ehee
1.      Elle purse sangat lawa. Sangat lawa. Sangat lawa. Sangat lawa. Sangat lawa. Ok dah la tuh. Orang paham kot lawa dia macam mana.
2.     Carlo Rino handbag.  In white color. Seolah –olah memanggil2 aku menyentuh, mencuba, menggamit salegirl, mencatat resit dan dibawa ke kaunter cashier.  Come on girl, bag Roberto Carlos aku tu pon ok whattt!! Ahaks.
3.     A dress in black n white. Sangat suit with my dinner color code. Tapi masalahnya dinner tu tahun depan punya occasion. Hohohoho

Terus I berkata dengan yakin.” Hello sweetie. We will meet again…er rr  next year’s YES  maybe?( tu pun kalo aku sempat selit sekupang dua dalam botol bedak laa) sambil I senyum kambing gurun  memeluk bag Roberto Carlos tersayang….



Motip entry?
Sajer nak suruh korang pegi shopping. Treat yourself ppl!takyah la berkira sangat.  bkn unt org lain. untuk awak jugak =)

**tetibe teringat dekat satu kedai perabot tuh. dia tulis harga promosi dgn ayat yang sungguh  lawak tak leh blah HARGA PENING, HARGA RUNSING, HARGA DEMAM, HARGA POKET SAKIT., HARGA  SEMUT HURUNG  haihh macam2. aku agak owner tu mesti agak mental. ahaha

8 comments:

Aida Manap said...

hahahah...awak terbalik ngan saya...during my student life, rasanya sayalah paling kaya ok!!! tiap2 bulan borong cadar kat pacific alor setar (dulu suka sangat kumpul cadar), pastu dua minggu sekali mesti beli kaset baru (yer, zaman saya dulu cd belum top lagi ye..)
tapi dah kerja nih, i plak makin sengkek..nasib badan...

greenhall said...

cilakak! harga runsing pun ada? xpenah2 aku dengar. serius shit kering tekak aku gelak terbahak2 ni..


ko xbeli pape ke tuk firdaus tu? asyik kena tipu je dia.. kesian lak rasa.

zureen @ mama said...

FuHH..banyak jugaklah dalam list tu..

Akak doakan agar semua impian itu akan tercapai(doakan utk kak zureen gak ye..teringin nak shopping but duit dah habis beli buku anak2..)

Ahmad Syahril said...

YES YES YES

lynn-the gudigudigurl said...

aida manap:
alahai..kenapa lah sy tak sekaya kamu kak??

lynn-the gudigudigurl said...

greenhall:
ahaha. teruk la owner tu. tak pasal2 aku pun runsing sekali sebab tak dapat beli.

unt firdaus? ada. dia berjaya pau aku lagi. lupa nak tulis.

lynn-the gudigudigurl said...

zureen@mama:
ehehe. mekasih. tak pe la. pend anak2 diutamakan =)

lynn-the gudigudigurl said...

Ahmad Syaril:
no no no
kenapa YES perlu ade??