Wednesday, November 4, 2009

I'm not addicted, hope so

Aku ni selalu lambat. Lambat bukan lembab ok. Masa orang gila, gigih bercucuk tanam kat fv aku wat-wat tak teruja. Bila orang dah jemu, baru aku nak gatal main. dan samer lah dengan mereka berempat tu. sekarang kat rumah, suasana adalah harmoni. bunyi kambing, bunyi kuda, bunyi itik, bunyi kambing, bunyi kucing dari ladang masing-masing.


Aku sayang weh nak harvest watermelon kat ladang aku ni. Ladang aku bapak la selekeh. rasa nak upah arkitek je decorate ladang aku. ahaks


Serius la. Rasa nak tukar profesyen jadi peladang yang berjaya sekarang jugak.



Orang lain main game sebab nak ilang stess, tapi aku plak stressed nak mati ngan game. nak-nak bila internet slow x boleh g lawat ladang.

aku harap aku dapat hentikan kegilaan ini sekejap. sekejap je. minggu depan nak exam lah. tapi tak boleh lah.nak main jugakkk .ahaha

12 comments:

eyena said...

hehe bahaya tol tetiba nak jadi peladang sbb man game tu..hehehe

peladang berjaya dah tu..

syok kan.. tapi i tak rajin sgt nak main game tersebut. suka main game jenis lain..eheh

lynn-the gudigudigurl said...

eyena:
hahaha. dyok giler. game lain layan jugak tapi tak se melampau yang ni

s.c.h.u.l.t said...

:)) kenapa sume orang gila bercucuk tanam neh?

Lynn..membe syud punya ladang lagi hebat. sumpah macam sangat cun like dia upah Frank Gehry macam tu untuk decor. HAHAHA

Frank Gehry arkitek bangunan. tiba2 tukar profesyen jadi tukang arkitek landskap!

lynn-the gudigudigurl said...

schult:
syud, kena try main ah. sumpah teraddicted gila dah.

Ouh Frank Gehry tu arkitek. ingat kan pencipta mesin rumput lol

Anonymous said...

salam...
kdng2 main game blh wat kita lupa diri..tk slh kalu sekadar nk hiburkan hati tapi kalau dah setiap saat, setiap masa duk menghadap game..ia boleh membinasakan diri kita..sama-samalah kita fikirkan..:)

*kwn sy pernah hilang mud n sdh gara2 clap beli brg semasa bermain game* sungguh dasyat yea..

lynn-the gudigudigurl said...

anon:
sy rasa macam kenal kwn kamu tu.

emmacommey said...

lynn...jom la jadi jiran sy...tp da lme xterurus kebun tu...

lynn-the gudigudigurl said...

emma:
ouhhhhh, ade geng

keristamingsari said...

ye ler lynn,

kalau bercucuk tanam kat game, manalah kita tahu penat dan lelah bercucuk tanam yang sebenar.

Bagaimana susahnya untuk menjadikan sesuatu hasil tanaman itu dapat dimakan dan dijual? "Berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul".

Di alam yang sebenar, cabaran dengan musuh tanaman ( manusia, binatang liar, binatang yang tak liar), kos pembajaan, kos pengawalan rumpai, jentera dan mesin yang perlu dibeli dan diperbaiki, minyak , pekerja, monsun - musim hujan dan banjir...dan banyak ler lagi..perkiraan yang perlu dihadapi..

Tetapi itu ler namanya petani dan peladang yang sanggup menempuh cabaran untuk memberi makan pada orangramai...walaupun hasilnya tak seberapa, tetapi berkhidmat dan berbakti buat menambah pahala..

Terima kasih kepada pengusaha padi, pengusaha sayur, pengusaha buah-buahan, pengusaha rempah ratus dan berbagai-bagai lagi yang sanggup berhempas pulas menyediakan yang terbaik buat orangramai..

sorry ler tuan rumah....lari tajuk tak?

lynn-the gudigudigurl said...

keristamingsari:
betul2.ehehe tak lari tajuk lah. saya tau semu penat lelah petani. mcm iklan tu kata la
"sebutir nasi ibarat setitik peluh petani" heeeeee

oke, terima kasih semua para petani
im appreciate. oke

aYuNi said...

pelik2.. member pun tgh angau dgn game neh... nasib ayu xteruja lagi..takut ketagih..hahaha~

* ipip tuh ape?? mmg xpenah dgr la.. hehe..sila xplain..

lynn-the gudigudigurl said...

ayuni:
kena try main dulu baru tau caner penangannya. hehe.
oke
ipip/ipgm tu stand for institut pend. guru ipoh. heee