Monday, November 30, 2009

Cuti-cuti Terengganu....kah?

Kejadian berlaku semalam. Lan memberi idea bernas untuk ke Kemaman sebab ada urusan dengan bank. Kuantan kan cuti umum ari Ahad. Senang kan jadi warganegara Malaysia yang ada dua kenegerian ni. Pahang boleh, Ganu lagi lah boleh =P. (ahaha sesuka hati aku je nak declare sendiri)
so gigih nak ke Kemaman jugak. tapi sebab kitorang cerdik terlebih, tak teringat langsung terengganu pon tengah cuti raya haji lagi. So semua bank adalah tutup. meloponglah kami di depan CIMB.
Sekali lagi Lan memberi idea bernas .

"Jom kita pergi Mesra Mall. Bank kat situ buka tiap-tiap hari"

Memandangkan Mesra Mall baru je launch beberapa hari yang lalu, tak salah rasanya kami pergi menyokong pembangunan . tapi langsung tak terpikir bahawa rakyat jelata Terengganu tengah rakus/mengganas/menggila
di Mesra Mall sebab tengah cuti raya haji+gaji baru masuk+musim cuti sekolah.So dari luar lagi tengok lot parking sesak gila sampai aku pon rasa sesak napas sekali. dalam mall tak payah cakap la, tolak troli langgar-langgar bontot, boleh???


tengok..sesak macam ni memang memeningkan kepala




Setelah Lan selesai merompak sejuta dua di CIMB serta mengadakan sesi shopping secara berhemah (mmg berhemah pon. datang jauh-jauh aku betul seketul sabun jerr) time to back.
Aku memberi idea terbernas sekali
" kita balik ikut highway Jerangau-Jabor. Jalan tadi jammed. nanti sampai malam"
Tanpa menyedari antara kami tiada seorang pon rupa-rupanya tahu jalan. sesi menjelajah Terengganu bermula. buat malu betul la. ngaku org terengganu tapi sesat kat negeri sendiri. adoiii. Aku suruh Lan berenti tanya orang tepi jalan tapi dia taknak sebab malu.
"kalo plat ni plat wilayah aku tanya la..ni dokk"
Haiihh inilah gamaknya orang kata malu bertanya sesat jalan.
Dahlah jalan teruk giler berlubang-lubang aku tensen terus tido sebab dah pening-pening lagipon sakit hati campur kesian dekat boyfriend jugak. sayang gila aku kat dia woahhhhhhhhhh =(


Sampai umah dekat tengah malam.
Sempat aku perli Lan baik punya.
"nape kita tak pergi Besut terus tadi ehhh??. Boleh jumpa sedara mara terus."
Ehehe.



p/s: i switch my beau regime product from Nourifusion Herbalife to Felisa. Tapi baru cuba facial soap je. dah dua tahun setia dengan Herbalife akhirnya terpaksa tukar sebab gerun jerawat naik sebijik-sebijik secara konsisten. risau aku. siapa2 ada pengalaman dengan Felisa tak? Aku bantai redah je ni.








13 comments:

s.c.h.u.l.t said...

ada kwn ckp dia ade Secret Recipe kat kemamang. HOHO.

tatau ah btol ke tak. penah g ganu skali je seumur hidup ;)

Aida Manap said...

lawak..lawak...kena tukar ic gamaknya..
dulu ai pun masa belajar cenggini jugak...ari jumaat je kalau nak pegi bank, lari kat perlis, sebab kedah cuti, perlis idak..hehehheh

4.z.L.i.N.4 said...

heheh sian lynn
klu dtg besut leh jmp na...kn tgh cuti sem skrg ni
nnt na blanje mee kawah kt sni ;)

4.z.L.i.N.4 said...

heheh sian lynn
klu dtg besut leh jmp na...kn tgh cuti sem skrg ni
nnt na blanje mee kawah kt sni ;)

keristamingsari said...

He..he...napa tak cakap pergi kemaman? kalau tidak boleh jadi penunjuk arah...?setakat kemaman, terengganu, kuantan, KL, Shah Alam, Subang....no hal.... ni pulak dengan adik lynn....he..he..

greenhall50 said...

jerawat gatai!
lu kawen beb, tu la ubatnya. .haha

lynn-the gudigudigurl said...

schult:
kemaman ader SR? tak tahu la pulak eheheh

lynn-the gudigudigurl said...

Aida Manap:
betul tu. kena tukar ic ahaha. senang kan macam tu. sini tutup sana bukak =)

lynn-the gudigudigurl said...

na:
hehehe
dah lamer sangat tingin nak balik besut. ada jer halangan.
rindu nak main banjir~~

lynn-the gudigudigurl said...

keristamningsari:
ehehe. ingatkan dah terer jalan. rupanya sesat jugak. takpe pasni dah tererr dah =P

lynn-the gudigudigurl said...

greenhall50:
eh ko punya cadangan sama dengan mak aku.
tapi kenapa yer?
apa kaitan jerawat dengan kawen?
xpaham

aYuNi said...

lawak la lynn neh.. ati2 pasni eh.. jerawat tuh org ckp sebab penghidapnye gatal...hahaha... 2 suh kawen.. hehe~

lynn-the gudigudigurl said...

ayuni:
ouh gatal ubatnya kawen yer?
ahahaahah