Sunday, November 8, 2009

Review Pisau Cukur Secara Gedik

Ouh My Dior!!
Ouh My Prada!!
Ouh My Jimmy choo!!
Ouh My Gucci!!
Ouh My Louis Vouitton!!
Ouh My Coach!!
*dialog-dialog gedik fazura*

Eh ada lagi tak tertinggal? Kalo aku la kan director film ni, aku tambah lagi Ouh My Chanel!, Oh My Armani! biar bertambah gedik. ahahaha

Aku pernah ke buat review pasal any muvie aku tengok? Tak pernah kan.sebab selalu sangat pergi tengok masa citer dah basi or langsung tak tengok atau last-last beli fake CD kat pasal malam. ehee. pergi tgok citer ni pon unplanned tapi berbaloi.

Golongan yang patut pegi tengok:
1.Sesaper yang rasa taknak serabutkan kepala,
2.jenis daya fantasi/daya imaginasi tinggi. asyik berangan nak pakwe complete zahir batin termasuk dalam jenis ni.
3.jenis gedik-gedik (sikit je la),
4.jenis tak suka baca buku tebal-tebal,
5.jenis buat esaimen copy paste je,
6.jenis nak enjoy sokmo-sokmo,
7.jenis esok nak exam, hari ni baru terkebil-kebil baca nota pastu kompelin eh kita pernah belajar ea tajuk ni???,
8.jenis tengok jejaka hawt pastu cakap "haaa, yang tu aku punya, aku cop dulu",
9.jenis blajar masak sebab konon-konon nak seprais kat bf,
10.jenis kalo alami bad hair day/bad tudung day terus tak ada mood satu hari,
11.jenis kalo baca paper, berebut nak baca bi-pob/pancaindera dulu,
12.jenis tengok couples yang pakwenya hensem tapi awek tak berapa nak lawa terus tersentap jiwa raga(yea cik elis afia binti osman, aku merujuk kepada anda. hahaha siap nama penuh aku bagi)
13. jenis yang dalam wishlistnya memang tiada langsung menda-menda kearah akademik

jenis yang...okay dah penat dah type jenis banyak2 kali ohh...

Jenis-jenis yang disenaraikan di atas,anda semua amat dialu-alukan untuk menonton. pilih salah satu jenis-jenis anda kat atas. What??? Ada lebih dari satu???. Anda adalah digesa atau
dipaksa terus membooking tiket. hohoho


Yang tak tersenarai dalam kategori aku nyatakan kat atas pon boleh pergi tengok. tapi bersedia untuk loya dan mengelak dari berkata "cerita apa ni, tak ilmiah langsung",

Ehhh aku tak perli orang lahhhhhhhh.

Okey review ringkas:
Fazura . menjadi gila dow dia punya gedik. kalo tak ada dia aku rasa cerita ni langsung tak best.er tersuka la pulak kat dia.
Maya Karin. oke-oke je. tapi dia memang sweet lah. err dia memang pandai menari eh?jeles aku.
Aaron Aziz. tak payah cakap. aku tak reti nak kutuk. nampak yang elok2 je. ahaks
Liyana Jasmay: masih comel macam biasa
Nas-T: watak dia terhad sangat. tapi okay lahh.
Faqir*taktau nama betul*: ouh mamat ni la yang korang rebutkan tu? ishkkk. okay takpe. rebut la. aku pergi mengorat Enrique Pecah Gelas sekarang jugak

review aku tak membantu? hahhaa. dah tau. tu sebab aku memilih untuk menjadi cikgu daripada menjadi wartawan.
oke byee

16 comments:

s.c.h.u.l.t said...

nama faqir - Shahredza Minhat

suka dia! suka2!

eh i mean watak dia. out of 5. syud kasi 3 ler. sebab citegedik je lebey and sedikit mendatar. HOHO

Ahmad Syahril said...

gedik ngn gudigudi tak same kan???

lynn-the gudigudigurl said...

schult:
ahaha
kenapa dia sangat cute walopon kaku??
okeh 4 bintang!!!

lynn-the gudigudigurl said...

ahmad syahril:
tak.
tak sama langsung. ehehehe

ThE cOpy suSU said...

haha kan best kan i told u la...
mmg mengedik giler fazura..tetibe jd minat lak kat dy...
maya mmg pandai nari...bru taw ke?

*bukn u pun tergolong dlm wanita pisau cukur ke? haha..owh my PRADA..hekhek

Aida Manap said...

hahahahahha..
kalau mcm ni your review, nampaknya saya tunggu cerita ni keluar dia astro mustika bulan depan sahaja.. :D

lynn-the gudigudigurl said...

the copy susu:
i memang percaya la u cakap..
yeah..fazura gedik yang comel. i pon terminat. sikit je la


*i tergolong dlm wanita pisau cukur? mcm bella kata- demi masa depan anak-anak i. kihkihkih.

btw, gud luck ur exam okay.
=)

lynn-the gudigudigurl said...

Aida manap:
say tak reti nak buat review la kak..tapi gedik nak buat jugak..hahahahaha

mardhiah syazwani said...

kak lynn, smlm diha pergi klcc nak tgok movie :)
jumpa lah pelakon2 pisau cukur ni. hehe. ambik gambar lagi. hahaha ;P
*poyo kejap.
bagus betul buat review ni.

lynn-the gudigudigurl said...

diha:
waa.. betul ke???
faqir ada sekali tak?
enrique pecah gelas?
hehehee

lemonade said...
This comment has been removed by a blog administrator.
cacen86 said...

memang sudah sgt2 mau pergi tgk....tp,dis week tk smpt..knetggu weekend ni...tak sabar..mau tgk fazura...=)

mardhiah syazwani said...

aah. faqir? ada2.
diha ambik gamba dia dgn maya karin. hee ;P
enrique pecah gelas? siapakah?
enrique Iglesias diha tahu. haha ;P

lynn-the gudigudigurl said...

cacen86:
harap dapat pergi cepat. lepastu dapat belajar dengan fazura supaya menggedik secara comel.

lynn-the gudigudigurl said...

diha:
jelesnya.huhuuu
in real, faqir mesti lagi hensem kan? ahahaah tak abis2

Enrique Pecah Gelas tu Nabil lah!!

Tomo said...

cite ni x berilimiah? berilmiah la cik lyn.. nampak x nampak jer ilmiah tu katber.. for those who used to be in their shoes (yela..golongan pisau cukur.) sudah tentu nampak samada wajar atau tidak diorg jd pisau cukur.. kite x nampak becoz kite bukan dr golongan tu..btw, i couldnt believe u enjoyed the movie.. me either..best2.. tp at d begiining part was a lil lame kan..gedik je lebih...

*faqir's real name is shahredza minhat

** u forgot something,, Ouh my Diane Von Funsterberg!..hehehe