Sunday, April 12, 2009

Aku Tak Suka Bila Orang Cerita Pasal Hantu...

dalam seminggu dua ni isu histeria dan hantu masih belum reda di kolej.
bermula dengan sekumpulan junior aku kena histeria (pertama kali dalam sejarah hidup ku menyaksikan sendiri apa itu histeria dan aku sangat takut!)
kami tak henti-henti bercakap pasal tu sehingga kini seawal jam 9 malam
masing-masing dah takut tak ke toilet sensorang!

dan malam tadi, masa dinner di gerai yummy-yummy topik utama perbualan masih lagi cerita yang sama-hantu dan histeria. Aku masih lagi cool dan bersikap eleh-tak de-pape la.
Tapi, hakikatnya aku tak cool. memang tak cool langsung.


10.30 pm
Tetiba aku rasa sakit perut. okey aku tak takut. aku ke toilet. Ramai lagi manusia kat toilet.hehehe


12.00 am
Sakit perut datang lagi. Kali ni aku memang confirm tak akan ke toilet lagi. kolej dah sunyi sepi. manusia-manusia yang suka bergayut di telefon pon langsung tak kelihatan malam tadi. pelik aku. Rumet pon dah lama ke alam mimpi. tapi kalo diberi pilihan pon aku tak akan kejut manusia penakut tahap gaban tu. aku tak boleh imagine lah kalo dia teman g toilet.

ini tak boleh jadi. takkan aku nak tunggu sampai pagi.
aku cuba beranikan diri. tapi bila melangkah keluar dari dari je pintu bilik, serentak 25 CD hantu yang telah kutonton terbayang depan mata. gile lah!!! aku masuk bilik balik tarik selimut dan tido..yea dalam keadaan sakit perut gila!!!

4.30 am
Aku terjaga. Masih lagi sakit perut. kolej masih lagi sunyi sepi. aku memang tak berani nak kuar lagi. on laptop dan on9. dan aku tertido lagi-masih dalam sakit perut!

6.30 am
Rumet tak ada. Rumet dah bangun rupanya. kolej dah bising. dan aku tak takot dah. *^&52$#256 sungguh!!!!


Moral of the story, aku tak hingin lagi dengar cerita hantu!!!
Akibatnya aku menanggung sakit perut sepanjang malam tadi sebab takut nak pegi toilet!!!


Bongekkk ok!!!!


Perut aku sakit lagi ni. food poisoning ke ni?





Malam tadi aku melantak yong tau fu tak hengat. dan sekarang dengar nama pon aku dah loya. eiii

10 comments:

::cHeNta_tiEha:: said...

oh..sabar2..
huhuu..takut jua..
tpi cuba buat biasa k..??

;D

lynn-the gudigudigurl said...

chenta_tiEha
ni tengah siang..
tak de pape lagi
malam kang haaa

Mr.shari said...

jum tgok wayang "jgn tegur",

haha

:p

emmacommey said...

hahahaha...lucu la...boleh plak mcmtu...dah sakit perut tu g la...hahahaha...

kalo tetiap ari cite psal antu nie...alamat nt ramai la yg sakit kenser perut...sbb ???

tahan buang air besau...

muahahahaha....

lynn-the gudigudigurl said...

Mr.Shari :
sudah sudah
pergi buat kerja/asenmen kamu!

lynn-the gudigudigurl said...

emmacommey :
betul la
nanti tunggu je la berita satu kolej kena kanser perot plk
hohoho

CiK AiDa said...

alahai..cianya..mkn ubat ek..semoga cepat sihat..

jgn pk psl hntu..die ada dimana2..heheeh..

lynn-the gudigudigurl said...

Cik AiDa :
bongek kan..sanggup tahan tak pegi toilet sebab takot antu

mie said...

best la kalo cite2 hantu..
tmbah2 time malam...
mesti asyik terbayang je..
hahaaaaaa

lynn-the gudigudigurl said...

mie :
ermmm..ye lah
malam ni tengok citer antu
sape nak join?